CIMG0561-normal.jpg

Vihdoin ja viimein meidän huusholliin saatiin hommattua oikea pata. Muutamasta eri vaihtoehdosta tämä  kaunokainen puhutteli minua kaikista eniten....riittävän suora vihjaus kanssasyöjälle ja niin tämä 3,6 litran pyöreä punainen pata muutti meille. Tuutte näkemään tätä punaista kaunokaista varmasti kuvissa ihan kyllästymiseen asti, niin tykästynyt minä tähän olen..... aika montaa eri ruokaa on padassa jo valmistunut...

 

CIMG0553-normal.jpg

mm. tällaista kaalipataa. Karjalanpaistilihoja, pekonia, kaalia, porkkanaa ja mausteita, nam.

 

Kaalipata

700 g karjalanpaistilihoja

2-3 rkl rasvaa

2 isoa keltasipulia

vettä ( noin 7 dl... lisätään tarvittaessa)

suolaa

soijakastiketta

kokonaisia maustepippureita

pari laakerinlehteä

paprikajauhetta

1 lihaliemikuutio

1,3 kg valkokaalia (tuolle lihamäärälle voisi olla kaalia vaikka hieman enemmänkin)

3-4 isoa porkkanaa

(170 g pkt pekonia, ei välttämätön, jos ei tykkää pekonin mausta)

kuivattua meiramia

 

Sulata rasva padassa ja anna sen ruskistua kunnolla. Lisää lihat ja ruskista ne kunnollla ruskeiksi. Lisää loppupuolella sipulit isoina paloina mukaan kuullottumaan. Lisää pataan vesi ja mausteet. Vettä sen verran että lihat peittyvät. Hauduta lihoja miedolla lämmöllä noin 2 tuntia silloin tällöin sekoitellen ja tarvittaessa vettä lisäten. Paloitele valkokaali ja leikkaa kuoritut porkkanat lanteiksi. Lisää ne kypsymään lihojen sekaan. Hauduttele pata kypsäski välillä sekoitellen. Mikäli haluat lisätä pekonia pataan, niin ruskitsa hienonnettu pekoni pannulla oikein rapsakan ruskeaksi ja lisää pataan kypsentämisen loppupuolella. Tarkista padan maku ja kypsyys.

CIMG0546-normal.jpg

Meillä tykättiin kovasti tästä kaalipadasta. Santsaten syötiin ja vielä jäi lämmitettäväksikin toiselle aterialle.