Jotain pientä halusin leipoa ystävälle, jolla oli nimipäivät.... tällaisiin päädyin. Toivottavasti maistuvat.
Vadelma-persikkamuffinssit muruseoksella
(17 kpl ihan hyvän kokoisia muffinsseja)
Taikina:
3 isoa kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g sulatettua voita (tai margariinia)
noin 3 dl vadelmia (vajaa rasia)
3 säilykepersikan puoliskoa pieninä kuutioina
Muruseos päälle:
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
50 g kovaa voita
Lisäksi tarvitset muffinssivuokia/muffinssipellin
Sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen marjat (pakastemarjat jäisenä) ja persikkakuutiot. Sekoita taikinaan vaan sen verran että sattumat sekoittuvat tasaisesti taikinaan. Tarkoitus ei ole värjätä taikinaa. Jäiset marjat takertuvat taikinaan, vaan kahdella lusikalla on seos ihan helppoa annostella muffinssivuokiin. Jos käytät ohuita paperisia muffinssivuokia, laita ne ensin muffinssipellille, jotta leivonnaisten muoto pysyy. Valmista muruseos nyppimällä ( tai pyöräytät muruainekset sekaisin sähkövatkaimella) kaikki ainekset sekaisin. Jaa muruseos vuokiin. Paista muffinssit ihan pikkasen alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min, jotta ovat kypsiä ja kauniin värisiä pinnaltaan. Varo paistamasta liian kuiviksi. Kokeile kypsyys muffinssin keskeltä tikulla. Kuiva tikku = kypsä muffinssi.
Maanantain nimipäiväsankari sai näitä maisteltavaksi. Yks maisteltiin puokkiin kanssasyöjän kanssa...sen verran laadunvalvontaa pitää aina tehdä.
Seuraavaksi meillä valmistuu vastaavia omenaversiona reilusti kanelilla maustettuna....
Kommentit