CIMG3875-normal.jpg

Jotain pientä halusin leipoa ystävälle, jolla oli nimipäivät.... tällaisiin päädyin. Toivottavasti maistuvat.

Vadelma-persikkamuffinssit muruseoksella

(17 kpl ihan hyvän kokoisia muffinsseja)

Taikina:

3 isoa kananmunaa

2½ dl sokeria

3½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

150 g sulatettua voita (tai margariinia)

noin 3 dl vadelmia (vajaa rasia)

3 säilykepersikan puoliskoa pieninä kuutioina

Muruseos päälle:

1 dl vehnäjauhoja

½ dl sokeria

50 g kovaa voita

Lisäksi tarvitset muffinssivuokia/muffinssipellin

Sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen marjat (pakastemarjat jäisenä) ja persikkakuutiot.  Sekoita  taikinaan vaan sen verran että sattumat sekoittuvat tasaisesti taikinaan. Tarkoitus ei ole värjätä taikinaa. Jäiset marjat takertuvat taikinaan, vaan kahdella lusikalla on seos ihan helppoa annostella muffinssivuokiin. Jos käytät ohuita paperisia muffinssivuokia, laita ne ensin muffinssipellille, jotta leivonnaisten muoto pysyy. Valmista muruseos nyppimällä ( tai pyöräytät muruainekset sekaisin sähkövatkaimella) kaikki ainekset sekaisin. Jaa muruseos vuokiin. Paista muffinssit  ihan pikkasen alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min, jotta ovat kypsiä ja kauniin värisiä pinnaltaan. Varo paistamasta liian kuiviksi. Kokeile kypsyys muffinssin keskeltä tikulla. Kuiva tikku = kypsä muffinssi.

CIMG3869-normal.jpg

Maanantain nimipäiväsankari sai näitä maisteltavaksi. Yks maisteltiin puokkiin kanssasyöjän kanssa...sen verran laadunvalvontaa pitää aina tehdä.

CIMG3873-normal.jpg

Seuraavaksi meillä valmistuu vastaavia omenaversiona reilusti kanelilla maustettuna....