Muutama sunnuntai taaksepäin syötiin tällaista ruokaa.
Tällä kertaa naudan lehtipihvit menivät kermaiseen pippurikastikkeeseen. Perunoina lankkuperunat airfryerillä kypsennettyinä. Salaattina shopska salaattia, mitä ollaankin tehty aika usein.
Meillä ruoka valmistui näin.
Naudan lehtipihvit pippurisessa kermakastikeessa
(kahdelle, jos kumpikin syö kokonaisen lehtipihvin)
2 kpl naudan lehtipihvejä (nuijin näitä aina ohuemmiksi ja puolitinkin pihvit tällä kertaa)
rasvaa pihvien paistamiseen
2 dl kuohukermaa + tilkka vettä
suolaa
sinappia (noin ½ rkl)
paprikajauhetta ripsaus
loraus soijakastiketta
rouhittua pippurisekoitusta tai mustapippuria myllystä
roseepippureita
tuoretta persiljaa
Ruskista lehtipihvit nopeasti kuumalla paistinpannulla ruskeiksi molemmin puolin ja siirrä ne lautaselle odottamaan.
Kaada pannulle kerma (ja kermapurkin huuhtelu tilkkanen vettä), lisää kaikkia mausteita ja anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia. Maistele. Kastike sakeutuu/redusoituu keitettäessä. Lisää pihvit pariksi minuutiksi kastikkeeseen kuuumenemaan (jos pihvit paksumpia, omien mieltymysten mukaan). Ripottele persiljaa ruoan pinnalle.
Tällä kertaa puolitin lehtipihvit, kun oli monenlaista täyttävää syötävää.
Kommentit