Halusin vähän vaihtelua jauhelihakeittoon, joten toiseen ruokaan ostettu juusto pääsi antamaan lisämakua ihan tavalliseen jauhelihakeittoon. Tällä kertaa en tehnyt keitosta kovin kasvisvoittoista, mutta sitä kaipaavat laittavat niitä enemmän ja perunaa vähemmän. Oikaisin keiton tekemisessä käyttäen pakastekeittojuureksia.
Koskenlaskija-jauhelihakeitto
1 litra vettä
1 lihaliemikuutio
paprikajauhetta (aluksi ½ tl)
mustapippuria myllystä muutama kierros
suolaa (aluksi 1 tl)
2-3 rkl tomaattipyrettä
6 isoa perunaa kuorittuna ja lohkottuna (lohkoja vähän kukkura litra)
400 g (naudan) jauhelihaa
1 iso keltasipuli hienonnettuna
200 g pss pakastekeittojuureksia (voi laittaa 2 pussillista, jos tykkää kasvisvoittoisesta keitosta)
1 pkt (=250 g) koskenlaskija, voimakas sulatejuustoa
persiljaa tai sípulin vihreitä varsia hienonnettuna
Valmistaminen
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi.
Lisää mausteet ja perunalohkot kypsymään. Kypsennä noin 10 minuuttia.
Paista jauheliha ja sipuli pannulla ja lisää kattilaan.
Lisää sitten pakastekasvikset. Kypsennä keitto lähes kypsäksi.
Lisää juusto ja anna sen sulaa keittoon Sekoita keittoa muutaman kerran.
Lisää keittoon persilja tai muuta vihreää.
Tarkista keiton maku. Minä lisäsin keittoon vielä vähän pippuria ja suolaa.
Vaikka käytin tässäkin keitossa naudan 10% jauhelihaa, siltikin pinnalle näkyy selkeästi rasvaa. En sitä kuitenkaan katso tarpeelliseksi ottaa poiskaan. Punaisuus tulee tomaattipyreestä (ja paprikajauheesta)
Valmista keittoa ohjeella tulee pikkasen yli 2 litraa. Meillä keitto kypsennetään (kanssasyöjän toiveesta) hieman ylikypsäksi, missä perunan pinta jo rupeaa hajoamaan ja saostaa keiton lientä.
Kommentit