Tämä kakku oli ihan eka tekeleeni tällä vuoalla.

images?q=tbn:ANd9GcQejTqIkqua8SH0u1CAVGe

Ohjeena käytin kakkuvuoan mukana tulevaa Minttukrokanttikakkuohjetta....laitoin vaan suklaaksi muuta suklaata. Hieman epäilin  kardemumman ja suklaan makujen yhteensopivuutta, vaan hyvänmakuista kakku oli valmiina. Onneksi en jättänyt kardemummaa pois....

 

Minttukrokanttikahvikakku

( ohjeella tulee 1 julmetun iso kahvikakku, mahtui just ja just 2.4 litran vuokaan)

375 g voita tai margariinia

4½ dl sokeria

5 munaa

1 dl maitoa

7½ dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

3 tl jauhettua kardemummaa

200 g Marabou Minttukrokanttisuklaata ( laitoin 150 g Pandan tummaa suklaata + 1 dl Marianne crushia)

 

Esikäsittele vuoka. Laita uuni kuumenemaan. Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää munat, keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja maito vuorotellen rasva-sokerivaahtoon. Lisää hienonnettu suklaa taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista noin 170 asteisessa uunissa noin tunti alimmalla tasolla ritilän päällä ( tavallisessa uunissa.) Tarkkaile kakun paistumista, uunit kun paistavat niin eri tavalla... Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

 

Kakkuvuoan mukana tulevassa ohjeessa tällaista kakkuvuokaa ei suositella jauhotettavksi korppujauhoilla, vaan vehnäjauhoilla ( vuoan kuviointi tulee kauniimmin esille). Myöskään suokasprayn käyttöä ei suositella. Vuoka johtaa hyvin lömpöä, joten paistolämpötilaksi suositellaan normaalia hieman alhaisempaa lämpöä.... näin täyteen vuoka tuli taikinasta....

... harvemmin tulee kahvikakkua kuvattua uunissa, mutta nyt sen tein, kun jänskäsin että kohoaako kakku yli vuoan....

...... 65 minuuttia paistelin kakkua uunissani 160-170 asteen lämmössä.... tässä kakku jäähtymässä. Ihan pikkasen repesi pinnalta, muttei se haittaa....

Ohje kehoittaa jäähdyttämään kakkua ennen kumoamista noin 15 min....ihan niin kauaa en antanut kakun jäähtyä.

Olen nyt tehnyt 5 erilaista kahvikakkua tälla vuoalla ja vieläkin hieman jänskättää, että lähteekö kakku irti vuoasta. Hyvin on aina irronnut, epäilyistäni huolimatta.

Ohjeella tulee siis oikein muhkea kahvikakku. Liiankin iso, jos minulta kysytään. Ainakin jos kahvipöydässä on montaa muutakin sorttia, ei kakun tarvitseisi olla niin kauhean muhkea. Ohje on hyvä, mutta ensi kerralla pienennän ohjeen esim. 0.8 kertaiseksi. Silläkin tulee vielä iso kakku tehtäessä tällä vuoalla. 

Olen kokeillut nyt noita ihan tavallisia 2 litran vuokaan sopivia kakkuohjeita paistää tällä vuoalla ja minusta niilläkin ohjeilla tulee ihan riittävän kookas kakku tähän vuokaan.