CIMG5169.jpg

Nämä pikkusuolaiset hyrrät ovat valmistettuja samalla pohjalla mitä nämä kalaversiot.

Kinkku-tuorejuustohyrrät/kierteet

(pienehköjä 12-15 kpl)

Pohjataikina:

1½ dl vettä

15 g tuoretta hiivaa

½ tl suolaa

3-4 dl vehnäjauhoja (käytin durumia, vaan ihan tavallinen (vehnä)jauhokin käy)

3 rkl öljyä (tai muuta sulatettua rasvaa)

Täyte:

150 - 200 g maustettua tuorejuustoa (käytin nyt yrttistä, mutta melkein mikä vaan käy...valkosipulista tykkäävät voisivat käyttää valkosipulituorejuustoa)

savukinkkua tms (250-300 g)

juustoraastetta ( noin 5 dl täytteeksi ja osa päälle)

1 kpl punainen paprika

Voiteluun: 1 muna

Lisäksi tarvitset muffinssipellin ja paperisia muffinssivuokia .... toki hyrrät voi paistaa ihan tavallisella pellilläkin ilman vuokia, vaan silloin ne leviävät enemmän.

Tee ensin taikina kohoamaan. Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää sekaan suola, rasva ja alusta jauhoilla pehmeäksi hiivataikinaksi. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan.

Kuutioi savukinkku ja paprika ihan pieneksi.

Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä tuorejuustoa ihan reilusti pohjalle ja ripotele kinkkukuutiot ja paprikapalat tasaisesti levylle. Seuraavaksi ripottele juustoraastetta täytteiden päälle. Rullaa levy napakaski rullaksi ja leikkaa kiekoiksi/hyrriksi ( noin 3 cm paksut) ja laita ne muffinssipellissä oleviin paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota hyrrät hyvin. Voitele munalla pinta, ripottele vielä juustoraastetta päälle ja paista 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi.... aikaa menee noin 15 min hyrrien koosta riippuen ja siitä paistatko ne tavallisella pellillä vai muffinssipellillä.

CIMG5166.jpg

Näitä hyrriä syötiin vieraiden kanssa muutamaan otteeseen kalahyrrien, pikkuleipien, pullan ja kinuskisen hyytelökakun kanssa.

CIMG5175.jpg

Ovat hyviä lämpiminä sekä kylminä.

CIMG5163.jpg

Minä tein tällä kertaa näistäkin hyrristä tarkoituksella pienehköjä, koska pöydässä oli tarjolla montaa muutakin sorttia. Kiitettävästi vieraat maistelivatkin sekä kalaisia että näitä kinkkuversioita + tietenkin makeaa. Jos tekee tällaisia pieniä, niin tuohon muffinssipellin päälle, syvennyksissä olevien väliin mahtuu ihan hyvin paistumaan muutama kpl, niin ei tartte muutamaa erikseen ruveta paistamaan.