Joulun aikaan ystäväpariskunta kävi kyläilemässä ja tuntui että joulun perinteisiä laatikkoruokia oli jo ihan riittämiin syöty ( meillä peräti yhden kerran tämän joulun aikana), tein pikkusuolaiseksi ruoaksi ihan tavallisia täytettyjä lättyjä.... hyvin maistuivatkin kaikille salaatin kera.

Paistoin ihan tavallisesta ei sokerisesta lättytaikinasta isoja ohukaisia. Enkä edes niin kauhean ohuitakaan tällä kertaa... kaikkiaan lättyjä tuli 20 kpl ( maitoa taikinassa 1½ litraa).

Täytteeksi 20 isoon lättyyn tuli: 800 g ruskistettua naudan paistijauhelihaa, 1 pss pakastesipulikuutioita jauhelihan sekaan kypsymään, n.4 dl keitettyä riisiä  ( n. 1½ dl raakana), suolaa, aromatseosta, paprikajauhetta, mustapippuria, sinappia, tomaattipyrettä.( valkosipulikin passaisi täytteeseen oikein hyvin)

Kaikki täytteen ainekset vaan sekoitetaan ja tarkistetaan maku. Täytettä levitetään lätyille ja rullataan. Pinnalle juustoraastetta ja uuniin lämpenemään+ ruskistuman 225 asteinen uuni n. 10 min.

 

 

 Jauhelihatäytteisiä lättyjä syötiin leipäjuustolla höystetyn vihersalaatin kanssa. Leipäjuusto on noin hassusti levitelty salaatin päälle, koska yksi syöjä ei juustoa syönyt olleskaan, enkä viitsinyt hänelle ottaa eri astiaan salaattia.....