Isommalla porukalla laitettiin tällaista ruokaa... uunissa paistettuja ribbsejä, kasvishöystöä ja salaattia. Miehetkään eivät huomanneet kaivata aterialla pottuja...
Valmiina barbequemarinoituja ribbsejä unissa kypsytettynä... 130-150 asteinen uuni vähintään 2 tuntia, mieluummin ainakin puolikas tunti päälle.
Tätä kasvishöystöä voisin popsia vaikka joka viikko. Tällä kertaa höystömme rakentui alla luetelluista aineksilla.
Kasvishöystö
porkkanoita
sipuleita varsineen
kesäkurpitsaa
paprikaa
tuoreita herkkusieniä
valkosipulia
( tilkka vettä)
suolaa
mustapippuria
yrttejä
öljyä
Puhdista ja paloittele kasvikset. Laita tilkka öljyä ison paistokasarin pohjalle ja laita siihen pienet porkkanakuutiot kypsymään....anna niiden kypsyä noin 10 minuuttia. Laita sekaan freesaantumaan sipulit. Lisää kesäkurpitsapalat, paprikapalat ja herkkusienet paloiteltuna sekaan pannulle. Anna ainesten pehmetä välillä sekoitellen. Mausta höystö kypsymisen aikana. Mausteita saa laittaa yllättävän paljon. Maistele aina välillä. Jos höystö tuntuu kuivalta, lisää tilkkanen vettä pannulle. Kypsennä niin että ainekset jäävät vielä napakan tuntuisiksi.
Salaatissa on erilaisia vihreitä salaatteja, punasipulia, salaattijuustoa,tuoretta basilikaa, tummia viinirypäleitä, miniluumutomaatteja ja kurkkua.
Kommentit