CIMG7793.jpg

Isommalla porukalla laitettiin tällaista ruokaa... uunissa paistettuja ribbsejä, kasvishöystöä ja salaattia. Miehetkään eivät huomanneet kaivata aterialla pottuja...

CIMG7769.jpg

Valmiina barbequemarinoituja ribbsejä unissa kypsytettynä... 130-150 asteinen uuni vähintään 2 tuntia, mieluummin ainakin puolikas tunti päälle.

CIMG7786.jpg

 

CIMG7784.jpg

Tätä kasvishöystöä voisin popsia vaikka joka viikko. Tällä kertaa höystömme rakentui alla luetelluista aineksilla.

Kasvishöystö

porkkanoita

sipuleita varsineen

kesäkurpitsaa

paprikaa

tuoreita herkkusieniä

valkosipulia

( tilkka vettä)

suolaa

mustapippuria

yrttejä

öljyä

Puhdista ja paloittele kasvikset. Laita tilkka öljyä ison paistokasarin pohjalle ja laita siihen pienet porkkanakuutiot kypsymään....anna niiden kypsyä noin 10 minuuttia. Laita sekaan freesaantumaan sipulit. Lisää kesäkurpitsapalat, paprikapalat ja herkkusienet paloiteltuna sekaan pannulle. Anna ainesten pehmetä välillä sekoitellen. Mausta höystö kypsymisen aikana. Mausteita saa laittaa yllättävän paljon. Maistele aina välillä. Jos höystö tuntuu kuivalta, lisää tilkkanen vettä pannulle. Kypsennä niin että ainekset jäävät vielä napakan tuntuisiksi.

CIMG7775-002.jpg

Salaatissa on erilaisia vihreitä salaatteja, punasipulia, salaattijuustoa,tuoretta basilikaa, tummia viinirypäleitä, miniluumutomaatteja ja kurkkua.