Minä ostin kuvissa olevan pakkauksen Lidlistä ihan näitä hyrriä varten. S-kaupasta ostettu vastaava pakkaus odottaa jääkaapissa jotain toista kokeilua varten. Vastaavia "pitsakierreohjeita" on lähiaikoina näkynyt eri lähteissä netissä paljonkin.
Pakkauksessa on siis rullalla oleva pitsataikina ja kastike. Kastike oli omaan makuuni turhan löysää ja mietoakin, vaan en nyt sitä ruvennut venkslaamaan. Ens kerralla kyllä purskautan tomaattipyrettä sakeudeksi ja lisämakua antamaan ainakin pitsamaustetta ja suolaa ja kenties valkosipuliakin.
Taikinarulla auki. Jätin sen paperin päälle, vaan kyllä otan jatkossa taikinalevyn pöydälle, niin saa ronskimmin käsitellä ja leikata. Minä en kaulinnut taikinaa yhtään ohuemmaksi, kuten ohjeissa on.
Taikinalevylle levitin reilut puolet kastikkeesta. Minusta olis hyrristä tullu liian kosteita, jos olisin laittanut kaiken akstikkeen. Sitten vaan pintaan halutut täytteet. Minä laitoin pippurikinkkua, auraa, ananasta ja pitsajuustoraastetta.
Rullaus napakasksi rullaksi, nipistelin liitoskohdan kunnolla kiinni.
Ja sitten vaan leikkaamaan halutun paksuiksi hyrriksi/kierteiksi. Mulla tuli 13 kpl, vaan jos taikinan haluais jakaa tasaisesti, niin kyllä tuosta 14 leikkaa.
Minä voitelin hyrrät kananmunaseoksella, koska sekin edesauttaa kiinni pysymistä. Ja laitoin vielä pitsajuustoraastetta pinnalle.
Mulla on pellillä 2 leivinpaperia päällekkäin, että saivat olla uunin keskitasossa 200 - 225 asteessa koko ajan. Paitoaika tuon kokoiseille 15-20 min. Minä paistoin nämäkin aika tummiksi, kun sellaisista tykkäämme.
Yhteispotretti kaikista 13 hyrrästä. Peittelin hyrrät liinalla pehmenemään paiston jälkeen.
Nämä tuli meillä syötyä hyvinkin pian, joten nähtävästi näitäkin saa tehdä uudemman kerran.
Kommentit