CIMG5902-003.jpg

Eräänä iltana piti saada jotain helppoa lämmitettävää ruokaa miesväelle seuraavaksi päiväksi, kun itse olin menossa muualla. Korkeasta nipusta kokeiltavia ohjeita sattui tulemaan vastaan tällainen laatikkoruoka. Tämän laatikkoruoan ohje on otettu täältä. (Yhteishyvän sivut)

Valkosipuliperunaviipaleita, texmex-mausteseoksella maustettua ruskistettua jauhelihaa  ja nesteeksi maito-ruokakermaseos ja ohi ohjeen lisäsin vielä juustoraastetta pinnalle. Reiluista tex-mex-mauista tykkäävät voisivat laittaa juustona tex-mex-juustoraastetta.

Texmex- laatikko

 (4 annosta)

400 g jauhelihaa (käytän naudan 10%)

36 g (1 pussi) tacomausteseosta (minulla oli 28 g pss)

750 g (1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)

4 dl maitoa (ensi kerralla kermaa enemmän ja maitoa vähemmän)

2 dl (1 prk) ruokakermaa

1 rkl kasvis- tai lihafondia  (laitoin puolikkaan liemikuution)

(Pinnalle 2 dl juustorastetta)

Valmistaminen

1. Säädä uuni 200 asteeseen. Ruskista jauheliha oikein kuumalla paistinpannulla. Sekoita tacomausteseos jauhelihaan.

2. Laita valkosipuliperunat uunivuokaan. Sekoita joukkoon jauheliha. Sekoita maito, kerma ja fondi. Minä kuumensin nesteet kulhossa mikrossa, jotta lihaliemikuutio liukeni kuumaan nesteeseen. Kaada neste peruna-jauhelihaseoksen päälle.

3. Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia....lyhyempi aikakin piisaa (puolisen tuntia), varsinkin jos laittaa uunin lämpötilaksi alkuperäisen ohjeen 225. Minä pidin laatikkoa uunissa ensin 20 minuuttia, sekoitin sitä ja tarkistin makua (koska tein tällä ohjeella ekaa kertaa), laitoin juustoraasteen pintaan ja jatkoin kypsentämistä....vähän turhan pitkäänkin.

CIMG5881.jpg

Minulla oli leipomuksista tähteenä sulanutta jähmettynyttä voita ja halusin päästä siitä eroon, niin siksilaitoin perunoiden päälle. Uuniinin meni tämän näköisenä.

CIMG5892.jpg

Noin 20 minuutin kuluttua sekoitin laatikon aineksia ja tarkistin makua ja laitoin juustoraasteen pinnalle ja takaisin uuniin.

CIMG5902-002.jpg

Helppotekoinen ja ihan ok laatikkoruoka, vaikka ei omiin lemppariruokalajeihin lukeudukkaan. Ehken ite muuttaisin nesteseosta kermaisempaan suuntaan.