Teinpä vaihteeksi tällaisia pasteijoita....

Tein pasteijoista tällä kertaa kolmion mallisia... vaan voihan näilläkin täytteillä tehdä esim tämän tai tämän  tai tämän tai tämän mallisia pikkusuolaisia.... mistä mallista nyt jokainen sattuukaan tykkäämään

Kinkku-juustokolmiot

( noin 20 kpl, kun kolmiot tehdään 10* 10 cm neliöistä)

Rahkavoitaikina:

270 g vehnäjauhoja 

250 g voita tai margariinia 

1 tl leivinjauhetta 

250 g maustamatonta maitorahkaa

Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja kova rasva. Nypi seos ryynimäiseksi ja lisää sitten rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita kylmään (vaikkapa muovipussiin laitettuna litteänä levynä) jähmettymään. Taikina voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin ja taikinan voi tarvittaessa vaikka pakastaakkin.

Kinkku-juustotäyte:

200 g (savu)kinkkua

1½ dl juustoraastetta

75 g ruohosipulituorejuustoa

1/4 punaista paprikaa

(mustapippurirouhetta mausteeksi maltillisesti)

Hienonna kinkku esim monitoimikoneen leikkuriterällä ja hienonna samalla terällä myös paprika. Yhdistä kaikki täyteainekset kiinteäksi tahnaksi.

 

Kaaviloi rahkavoitaikina jauhotetulla päydällä noin ½ cm paksuiseksi levyksi, leikkaa siitä halutun kokoisia neliöitä (minä teikkasin taikinapyörällä leivinpapaerisuikaleella 10 cm neliöitä), jaa täyte neliöille, ( voitele reuna munalla -> edesauttaa kiinnipysymistä) ja ummista kolmioksi. Voitele kolmiot munalla, tökkää haarukalla höyryreikä kolmioon ja paista kolmiot noin 200 asteisessa uunissa 12-15 min .... varo, ettet paista liian kauan aikaa, rahkavoitaikina ottaa väriä helposti.

 10 * 10 cm neliöistä tulee aika isoja pasteijakolmioita... tykkään painella kolmiot kiinni ihan vaan etusormen päällä... nopeampaakin mitä haarukan käyttö. Kun kolmio kohoaa uunissa, eivät sormenjäljet  näy valmiissa leivonnaisessa...ihan mukavat koristeet ne tosin olisivat

Kun leipomisvauhtiin pääsee, tekee näitä  isommankin määrän aika nopsaan. Minä tein kolminkertaisen taikinan ja täytteen ja koko pompsista tuli 63 kolmiota ja ihan kaikki täytekkin meni. Laitoin ohjeeksi kuitenkin hieman pienenmmän annoksen, ettei joku epähuomiossa rupea tekemään niin isoa annosta