CIMG6202-001.jpg

Tämän herkullinen kahvikakku-ohje on julkaistu eräässä facebookin ruoka-ja leivontaryhmässä nimellä rahkainen banaanikakku.

Sulamon sivuilta näyttää löytyvän saman niminen gluteeniton kahvikakkuohje. Tuota gluteenitonta ohjetta en ole kokeillut. Onkohan kukaan blogissa kävijöistä tehnyt tuolla ohjeella?

Kun taikinassa käyttää eri makuisia rahkoja ja mausteitakin voisi lisätä, saa aina eri makuisen kakun. Banaanikakusta tulee aina joskus sellaisia tinttana rakenteeltaan, jos laittaa liikaa banaania, joten sen määrässä kannattaa pysyä kohtuudessa. Minä laitoin tähän 2 pientä oikein mustunutta banaania ihan vaan haarukalla tilsittynä. Ens kerralla pitää tehä tällä ohjeella suklainen banaanikakku.

Banaani-rahkakahvikakku (rahkainen banaanikakku)

(tarvitaan 2 litran vuoka)

5 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

3 dl sokeria

1 tl suolaa

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 prk maustettua rahkaa (mikä rahka vaan käy, myös maustamaton, minä käytin vaniljarahkaa)

150 g voita sulatettuna

1 dl maitoa

1-2 banaania (laitoin 2 pientä ylikypsää)

Valmistaminen

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.

Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki, lisää sekaan sulatettu voi, rahka, maito ja soseutettu/tilsitty banaani. Sekoita seos tasaiseksi.

Lisää kuiva-aineseos kananmunaseokseen. Sekoita vaan tasaiseksi. Älä vatkaile.

Paista kakku esikäsitellyssä (voitelu + jauhotus) vuoassa 160-175 asteisessa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan.  Minulla on pinnoitettu vuoka ja siinä paistetaan vain 160 asteessa kaikki. Tarkista kakun kypsyys puutikulla kakkuosan keskeltä. Kuiva tikku= kypsä kakku.

Anna kakun jäähtyä hetkinen vuoassaan ja kumoa se sitten varovaisesti. Kakun maku vaan paranee, jos se saa tekeentyä 1-2 päivää.

CIMG6137.jpg

2 liitran vuoka tuli näin täyteen taikinaa, joten yhtään pienempään vuokaan ei kakku mahtuisi paistumaan.

CIMG6142.jpg

Vähän kakku repesi pinnaltaan, mutta mieluummin noin päin, kuin että jäisi kuopalle, sillä silloin sitä olisi todella hankala saada kypsäksi.

CIMG6198.jpg

Kun kakku on kunnolla jäähtynyt ja leikkaa sahateräisellä veitsellä, saa viipaleeseen kauniin leikkauspinnan. Eikä oo yhtään tinttana kakku sisältä. Tämä banaanikakkuohje tulee taatusti jäämään vakikäyttöön Mimmin keittiössä.