Mimmin keittiössä ei olla makeita herkkuja kovin usein kesän aikana tehty, vaan tunnustan kyllä lättyjä muutaman kerran paistaneeni.

CIMG7830-normal.jpg

Tällä kertaa laitoin osan jauhoista ohrajauhoja muurinpohjalettujen tapaan, vaikka lätyt sisällä paistoinkin...

Lättyjen/ohukaisten lisukkeena nautimme kotitekoista mansikka-raparperihilloa ja Valion valmista mansikkarahkaa. Minulla olikin ihan eka kerta maistella kyseistä rahkaa...hyväähän se on, vaan aika makeaa. Näin lisukkeena lettujen kanssa tykkäsin siitä kyllä paljon. Olispa ollu vielä muutaman tuore mansikka kaveriksi.....

 

Lätyt (ohrajauhoja)

(minulla tästä satsista tulee 9 kpl isoja lättyjä)

7 dl maitoa

2 munaa

½ tl suolaa (minä laitoin 3/4 tl, koska tykkäämme että letuissa pitää olla makua)

2 rkl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

1 dl ohrajauhoja

25 g sulatettua rasvaa taikinaan

rasvaa paistamiseen voi/margariini/öljy

Sekoita aineksista tasainen lättytaikina ja anna sen turvota ½ tuntia. Paista ohuita ohukaisia. Kieraise lätyt rullalle tai taittele kolmioksi tai tarjoa ihan taittelemattomana....laita kuiteskin ekaksi paistunut puoli päällepäin, koska se on aina kauniimpi....Tarjoa lämpiminä halutun lisäkkeen kanssa.