CIMG8572-normal.jpg

Tämän herkullisen pehmoisen piirakan ohje on alkujaan Kodin onni-blogista. Aika monet piirakat olen tällä ohjeella tehnyt....alkukesästä tein tätä mansikkaversiota pakastemansikoista ja aikaisemmin olen tehnyt ainakin vadema ja mustikkaversiota. Monissa muissakin blogeissa  tämä ohje on ollut sangen suosittu, enkä kyllä ihmettele asiaa...ohje on yksi lemppariohjeitani tällaisista helpoista nopeatekoisista makeista piirakoista.

Vaniljainen mansikkapiirakka

Taikina

2 kananmunaa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

1½ dl margariinisulaa ( = n. 150 g)

Sekoita munat ja sokeri ( niitä ei siis tarvitse vatkata vaahdokai). Lisää seokseen neste, yhdistetyt jauhot ja sula haalea margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun piirakkavuokaan ( 27-30 cm halkaisija).

Päälle

mansikoita (tai muita marjoja)

2dl vaniljajogurttia

2 rkl sokeria ( tätä ei ole alkuperäisessä ohjeessa, mutta minusta kaipasi lisämakeutta, makean persot voivat laittaa enemmänkin)

1 kananmuna

Lado mansikat pohjan päälle ja kaada päälle jogurtti-munaseos. Paista hieman alle 200 asteessa reilu 30 min.... kokeile piiraan kypsyys keskiosasta tikulla. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ja nautiskele siitä sitten.

 

 

CIMG8555-normal.jpg

Käyttämäni pakastemansikat olivat isoja ja ne humpsahtivat uunivaiheessa piirakan sisälle...vaan se ei makua haitannut olleskaan.