IMG_20210807_140053.jpg

Helppotekoinen ruoka kanan paistileikkeistä (minulla oli Artrian maustamattomia). Laitoin ruoan uuniin kypsymään, vaan pienen määrän voi hauduttaa kannen alla paistinpannullakin.

IMG_20210807_130638.jpg

Sipuliset kanan paistileikkeet uunissa

450 g kanan paistileikkeitä (Atria, maustamaton)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

suolaa ( reilu ½ tl), paprikajauhetta ( reilu ½ tl), sitruunapippuria (reilu ½ tl)  tai mustapippuria rouheena

2 keskikokoista sipulia

1 iso punainen suippopaprika

1 prk sipulikermaa

Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla molemmin puolin ihan hyvän ruskeiksi.

Mausta lihat molemmin puolin ja laita ne laakeaan uunivuokaan.

Paloittele suippopaprika isoiksi suikaleiksi tai tee siitä vain 4 pitkää suikaletta, kuten minä tein. Kiepsauta pitkät paprikasuikaleet rullalle ja laita vuokaan.

Lohko kuoritut sipulit ja laita ne vuokaan.

Kaada sipulikerma vuokaan.

Kypsennä ruokaa noin 200 asteisessa uunissa vähintään 30 min.

Minä sammutin uunin ja annoin ruoan olla vielä jälkilämmössä noin 10 min, kun ei syöjät oleet vielä kotosalla.

IMG_20210807_135950.jpg

IMG_20210807_125334.jpg

Lisäkesalaatin ainekset näkyvätkin kuvassa. Minä olen syönyt monasti kesän aikana ihan lounasruokanakin vastaavaa salaattia. Oman maan retiisit jäivät kovin pieniksi. Tämän salaatin retiisit on kaupasta ostettu ja olivatkin kyllä ihanan makuisia.