Joskus 80-luvulla ( vai olisko ollut jo peräti 70-luvulla ? ) tehtiin aurinkomureketta aika usein monissakin talouksissa, niin myös meillä.  Lihamureketaikinan jokainen voi tehdä oman  mielen mukaan, vaan täytteeksi pitää tulla jono keitettyjä kokonaisia munia...

Oikeastaan toivomuslistalla oli saada skottimunia, vaan aurinkomurekkeen teki olevinaan nopeammin...

images?q=tbn:ANd9GcTJRn6fzuH7_hDcNZhQGMj

Samassa vuoassa aurinkomurekkeen kanssa kypsyivät ihanat uunikasvikset..... niistä myöhemmin enemmän...

 

Aurinkomureke 

(eli lihamureke täytteenään keitettyjä kokonaisia munia)

400 g naudan jauhelihaa

3/4 dl korppujauhoja

1½ dl maitoa

1 muna

suolaa ( vajaa tl)

paprikajauhetta ( n.½ tl)

mustapippurirouhetta

kunnon töräys sinappia ( n. 2 rkl)

samanmoinen töräys ketsuppia

( 1 pieni sipuli hienonnettuna)

täytteeksi 4 kpl keitettyjä kananmunia kuorittuna

murekkeen pinnalle 1-2 rkl korppujauhoja

Laita 4 munaa kiehumaan kylmään veteen ja laske keittämisaika siitä kun vesi rupeaa kiehumaan. keittoaika vain 5 minuuttia. Laita munat kylmään veteen ja niiden jäähdyttyä kuori ne. Sekoita murekemassan neste + korppujauhot sekaisin. Lisää kaikki muut ainekset. Kypsennä pieni pala murekemassaa pannulla/mikrossa ja tarkista maku. Taputtele murekeseos esim öljytyn leivinpapaerin päälle pitkulaiseksi, laita munat keskelle ja muotoile murekkeeksi. Ripottele korppujauhot pinnalle ja kypsennä mureketta n. 200 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Tarkista kypsyys murekkeen keskeltä leikkaamalla mureke kahtia.

Minä kypsensin uunikasviksia + mureketta n. tunnin ajan...lopussa käänsin lämmön pienemmälle ja annoin niiden vielä muhia uuniss kotvasen.

Ohjeen maustemäärillä tulee aika miedon makuinen mureke.

 

Ihan näin ohueksi ei kannata murekeseosta taputella, ainakin  jos haluaa paksumman murekeseoksen  munan ympärille valmiissa murekkeessa.... sen se tekee, kun edellisestä kerrasta tehdä vastaavaa mureketta on kulunut reilu 30 vuotta

 Jos joku jo kerkis ihmetellä miten mulla on vuoassa kaks murekepötkylää niin minä pötkäsin murekkeen kahtia ja näin sain sen sekä kasvikset parempaan asentoon vuoassa...

 Onneksi eivät täytemunat menneet suruhuntumuniksi