Lihamurekeohjeita löytyy jo aika monta blogistani, mutta laitanpas kuitenkin taas yhden ohjeen tänne muistiin...
Tätä syötiiin siskon porukan kanssa viime viikonloppuna.
Tämä vuoallinen on tehty 800 g naudan jauhelihaa ja tästä tulee jopa 8:lle syöjälle ihan isot palat.
Juustoinen vuokalihamureke
800 g naudan jauhelihaa
1½ dl korppujauhoja
3 dl maitoa
1 pss sipulikeittoaineksia
2 munaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä muutama kierros
2-3 tl jauhelihamaustetta
½ dl sinappia
½ dl ketsuppia
4 dl juustoraastetta
Sekoita maito ja korppujauhot tasaiseksi, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin sekaisin. Jos haluat tarkistaa maun, kypsennä mikroaaltouunissa tai paistinpannulla pieni nokare mureketaikinaa ja lisää halutessasi mausteita. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja levitä tasaiseksi.( Lisää 2 rkl korppujauhoja päälle) Kypsennä n. 200 asteisessa uunissa lähes tunti.
Minä leikkaan yleensä kypsentämisen loppupuolella vuokamurekkeen sektoreiksi/viipaleiksi, samalla näkee onko mureke jo kypsää.
Söimme mureketta keitetyn kukka- ja parsakaalin, perunasoseen ja salaatin kanssa.
Kommentit