Lihamurekeohjeita löytyy jo aika monta blogistani, mutta laitanpas kuitenkin taas yhden ohjeen tänne muistiin...

Tätä syötiiin siskon porukan kanssa viime viikonloppuna.

1239812416_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä vuoallinen on tehty 800 g naudan jauhelihaa ja tästä tulee jopa 8:lle syöjälle ihan isot palat.

Juustoinen vuokalihamureke

800 g naudan jauhelihaa

1½ dl korppujauhoja

3 dl maitoa

1 pss sipulikeittoaineksia

2 munaa

1 tl paprikajauhetta

mustapippuria myllystä muutama kierros

2-3 tl jauhelihamaustetta

½ dl sinappia

½ dl ketsuppia

4 dl juustoraastetta

Sekoita maito ja korppujauhot tasaiseksi, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin sekaisin. Jos haluat tarkistaa maun, kypsennä mikroaaltouunissa tai paistinpannulla pieni nokare mureketaikinaa ja lisää halutessasi mausteita. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja levitä tasaiseksi.( Lisää 2 rkl korppujauhoja päälle) Kypsennä n. 200 asteisessa uunissa lähes tunti.

Minä leikkaan yleensä kypsentämisen loppupuolella vuokamurekkeen sektoreiksi/viipaleiksi, samalla näkee onko mureke jo kypsää.

1240137867_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1240137842_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Söimme mureketta keitetyn kukka- ja parsakaalin, perunasoseen ja salaatin kanssa.