CIMG5197.jpg

Viime keväänä oli Lidlin lehdessä vinkki tehdä korvapuusteista vohvelipannulla pullavohveleita. Tietenkin heidän omista  puusteista, mutta kyllä tämä luonnistuu ihan kotitekoisistakin. Olen ihan kokonaan unohtanut nämä, vaan muutamia päiviä sitten oli kirjoituksia facebookin ruoka- ja leivontaryhmässä näistä, niin muistuivat mieleen ja kaivelin vanhoja kuvia näytille.

Tämän postauksen kuvat ovat eri kerroilla kuvattuja. Olen tehnyt näitä siis useinkin, varsinkin jos muutama pulla on jäänyt kuivettumaan, enkä ole ritareiksi tai pullavanukkaaksi niitä viittiny tehä.

CIMG5168.jpg

Tekeminen on hyvin simppeliä. Tarvitaan puusti ja vohvelipannu. Kuumennetun vohvelipannun leukojen väliin laitetaan puusti ja puristetaan/painetaan ohueksi. Käsien suojaksi kannattaa laittaa patalappu tai keittiöpyyhe, ettei kuuma höyry suihkase ja polta käsiä. Sitä saakin painaa ihan kunnolla, että pulla litistyy, varsinkin jos on jo vähän kuivahtanut pulla.

CIMG5170.jpg

Paistetaan oman mielen mukaiseksi rapeudeltaan. Laitetaan vaahterasiirappia, kanelia, hilloa, kermavaahtoa, jogurttia tms päälle ja syödään heti. Tai ihan sellaisenaan, jos puustissa on reilusti makuja. Ehdottomasti ovat parhaimmillaan just paistettuina.

CIMG1697.jpg

Näihin olen ripsauttanut sokeria paiston jälkeen ja syötiin ihan tällaisinaan kahvin kanssa.

CIMG5203.jpg

Tässä lisukkeena lakkoja ja turkkilaista jogurttia (mitä käytän nykyisin usein kermavaahdon asemesta ihan sellaisenaan).

CIMG5174-001.jpg

Toissa viikolla ostin torilta eräästä myyntikärrystä pitkoja, kuten monasti ennenkin. Pitkot olivat kovin tummia, vaan sisältä taikinaisia, liiankin kanssa. Ei tullut oikein sellaisenaan syötyä ja muutamia leikattuja viipaleita jäi syömättä ja meinasin ne ritareiksi paistaa tai pullavanukkaaksi laittaa, mutta sitten päätin kokeilla freesata viipaleita vohvelipannussa.

CIMG5192.jpg

Ihan niin kovasti ei pitkoviipaletta tarvitse painaa, mitä puustia. Ihan siis vaan kuiviltaan vohvelipannun leukojen väliin paistumaan. Minä tykkäsin melkeimpä enemmän tästä pullaviipaleversiosta mitä puustista. varsinkin jos pullassa olis vielä reilusti makuja (siis suolaa ja kardemummaa riittävästi).

Tuunattujen pullien nimitystä vohveliksi en ihan omakseni tunne, mutta olkoon kerta ne on tällä nimellä alkujaan olleet. Onko kaikki mitä vohvelipannulla tehdään vohveleita?

Nimestä viis, kokeilkaas, jos pullasta tykkäätte ja vohvelipannun omistatte. Näitä varten sitä ei kannata hankkia.