Näinkin vähistä ja vaatimattomista aineksista voi syntyä herkullista arkiruokaa...
Jauheliha-perunapata
170 g pekonia suikaloituna
300 g naudan jauhelihaa
1 iso keltasipuli hienonnettuna
2 pulleaa valkosipulin kynttä
3 porkkanaa kuorittuja ja paloiteltuna esim lanteiksi/viipaleiksi
vettä
suolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
jonkin sortin chili/tomaattipohjaista kastiketta (käytin mietoa tomaatti-ananassalsaa ja tulisempaa tomaattisalsaa) tai tomaattisose/pyre tai paseerattu tomaattikin käy
5 isoa perunaa kuorittuna ja lohkottuna
lisäkkeeksi smetanaa ( ainakin jos teet padasta tulisemman makuista)
Laita pekonit kylmän padan pohjalle ja anna niiden tiristä niin että rasva sulaa ja lisää vasta sitten jauheliha ja sipulit sekaan ruskistumaan. Jos et omista pataa, tee tämä vaihe paistinpannulla. Kun lihat ovat kevyesti ruskistuneet, lisää sekaan porkkanaviipaleet ja ruskistele vielä noin 5 min. Lisää pataan tomaattikastikkeet, vettä aluksi esim 3-4 dl ja mausteet. Anna seoksen hautua noin 10 min ja lisää sitten sekaan huuhdotut perunalohkot. Kypsentele pataruoka silloin tällöin sekoitellen ja lisää tarvittaessa nestettä sekaan. Kypsennä niin että perunasta tulee hieman ylikypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makuja. Minä lisäsin tässä vaiheessa vielä hieman chilijauhetta, sillä halusin tästä ruoasta aika tulisen. Tarjoa lisukkeena smetanaa, ainakin voimakkaammin maustetun padan kanssa toimii oikeinkin hyvin.
Minä lisäsin omaan annokseeni smetanaa lisukkeeksi, kanssasyöjä popsi tupla-annokset sellaisenaan. Eikä ollut kuulemma yhtään liian tulisen makuista.
Kommentit