IMG_20210212_082130.jpg

Tämä aamu alkoi makoisasti tomaattimunakkaan syönnillä. Noh, ensin munakas piti tehä. Minun versioni tomaattimunakkaasta sai mausteeksi purjoa, persiljaa, suolaa ja mustapippuria. Minä laitoin nyt ekalla kerralla vaan 3 kananmunaa, vaan ensi kerralla laitan meille 4 kpl. Nestettä tähän ei kannata yhtän laittaa, sillä tomaateista tulee nestettä niiden kypsyessä.

Meidän pieni munakas, mikä siis syötiin kahestaan kokonaan aamupalalla, syntyi näin.

Tomaattimunakas

2 kpl tomaattia

rasvaa paistamiseen

suolaa

mustapippuria myllystä

3 - 4 kpl kananmunia

purjoa oikein hienoksi hienonnettuna

tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistaminen

Viipaloi tomaatit ja paista ne molemmin puolin paistinpannulla pienessä määrässä rasvaa. Ripsauta tomaateille suolaa ja mustapippuria.

Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki, lisää suolaa ja pippuria ja kaada munaseos tomaattiviipaleiden päälle pannuun.

Lisää hienonnettu purjo ja persilja ja anna munakkaan kaikessa rauhassa hyytyä halutunlaiseksi. Kannen voi tarvittaessa laitaa päälle.

Niin halutessaan, munakkaan saisi esim tasaisen kattilan kannen/lautasen avulla käännettyäkin, mutta kauniimpi tämä on, kun paistaa vaan pohjapuolelta.

IMG_20210212_082130.jpg

Vielä ruokaisamman munakkaasta saa lisäämällä pinnalle esim kokolihaleikkelettä, savuklaa, raejuustoa, murustettua fetaa, auraa, juustoraastetta tms. Ehottomasti tehään toistekin.