Geisha suklaa on aina ollut lempisuklaitani...... joten eipä ollut vaikeaa arvata tämän ohjeen löytäessäni, tehdäänkö tätä meillä...

1888469.jpg

Geisha jäädykkeen ohje on näiltä ihanilta suklaisilta sivuilta. Ohjeella tulee vähän iosmpi jäädyke kuin mitä tässä kuvassa on.....koska otin massasta annoskulhollisen lapsille erilleen ennen punssin laittamista.

Geisha jäädyke

4 kpl keltuaista

4 rkl tomusokeria

4 dl kuohukermaa

2 rkl punssia ( minä laitoin pikkasen vähemmän ja hyvin maistui)

4 kpl valkuaista

150 g Fazer Geisha-suklaata

Koristeluun

Fazer Geisha suklaata, rouhittuna  ( en laittanut)

mansikoita (minä kävin marjapensaista keräämässä sekalaisia marjoja)

Valmistaminen

Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta tai hienonna suklaa. (Helpommin se onnistuu jos suklaa on pakastettua) Sekoita raaste ja punssi keltuaisvaahtoon.
Vaahdota kerma ja sekoita suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset ja loput tomusokerista ja nostele viimeiseksi jäähdykeseokseen.

Huuhtele 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka vedellä, kaada seos vuokaan, peitä  ja pane pakastimeen mieluiten yön ajaksi.
Kasta vuoka kuumaan veteen, kumoa tarjoiluvadille ja koristele suklaamurskalla ja mansikoilla tms.

Vinkki!Kumoa jäädyke hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja pane takaisin pakastimeen. Ota se huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Huom! Minä korvasin puolet kermasta vatkautuvalla vaniljakastikkeella, olosuhteiden pakosta. Valmis masa tuntui sen verran löysältä, että pelkäsin suklaarouheen valuvan vuoan pohjalle, joten minä jäädytin jäädykemassaa valmistamisastiassa, välillä sekoitellen ...ja vasta kun se oli jäätynyt puuromaiseksi laitoin sen lopulliseen vuokaan jäätymään.