Nämäkin mustikkamuffinssit on tehty helpolla vain sekoitettavalla muffinssiohjeella. Ehdottomasti eniten käytetty on itelläni tämä ohje. Muruseoksen voi jättää pois, jos ei siitä tykkää/katso tarpeelliseksi. Tällä kertaa lisäsin muruseokseen mantelirouhettakin. Mustikoiden tilalle voi halutessaan vaihtaa muita marjoja. Minä en tykkää sekoittaa marjoja taikinaan, vaan laitan ne kerroksena keskelle ja usein vielä laitan vähän marjoja muruseoksen alle.
Postauksen 12 muffinssia valmistui alla olevalla ohjeella.
Mustikka-murumuffinssit
(ohjeella tulee 12 kpl muffinsseja, sopivat paistumaan 12 kpl muffinssipeltiin)
Taikina
3½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria (jos tykkää makeammasta, voi laittaa 2 dl)
2 tl leivinjauhetta
ripsaus suolaa
(1 tl jauhettua kardemummaa, jätä pois, jos et tykkää. Minä en nyt laittanut)
1 dl maitoa
100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
2 isoa kananmunaa
______________________
Taikinan pinnalle:
2-3 dl mustikoita (nyt käytin tuoreita mustikoita, pakastemustikat käyvät hyvin. Käytä ne ihan jäisinä)
______________________
Muruseos marjojen päälle :
3-4 rkl pehmeää voita (laita isompi määrä, jos laitat mantelirouhetta)
3 rkl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelirouhetta (tämä ei ole välttämätön)
Valmistaminen
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa.
Lisää seokseen kaikki muut ainekset eli maito, munat, rasvasula. Sekoita taikina heti tasaiseksi. (ihan vaikka isolla lusikalla) Älä kuitenkaan vatkaa taikinaa, ettei siihen tule sitkoa.
Nostele taikina muffinssivuokiin esim. kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Vaikka ohuita vuokia laittaisi pellille 2 päällekkäin, on tämä taikina sen verran löysää, ettei pidä kauniisti muotoaan. Esim. amerikan muffinivuoat pitävät muotonsa pelkästään normipellilläkin käytettyinä, vaan ne ovat isompia kooltaan.
Annostele jokaiseen muffinssiin noin rkl mustikoita ihan sellaisenaan. Levitä marjat koko pinnalle. Jaa lopputaikina mustikkakerrosten päälle. (laita vielä vähän mustikoita enenn murukerrosta)
Nypi muruseoksen ainekset ryynimäiseksi ja jaa se muffinsseille. Ohjeella tulee muruseosta ihan reilusti.
Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min uunin keskitasossa tasalämmöllä.
Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseksi. Kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.
Tällä kertaa en laittanut kardemummaa taikinaan. Muffinsseissa maistui mustikka oikein hyvin.
Kommentit