Kaneliomenasosekakku tuo mieleeni lapsuusmuistot. Sisareni teki tällaisen fruktoosilla maustetun kakun aina jouluksi edesmenneelle isälleni. Minä tein ihan tavallisella sokerialla ja rapsuttelin kahdenkinlaista omenasosetta purkkien pohjilta tähän kakkuun. Ulkonäöltään kakku ei ole kauneimmasta päästä, mutta maku on ihanan kanelinen ja rakenne on mehevä.

2139872.jpg

Kakku komistuu kummasti kun päälle sihtaa hieman tomusokeria tarjoiluvaiheessa..... minulla olisi tässä kakussa saanut olla pikkasen enemmän jauhoja taikinassa...

Kaneliomenasosekakku

( tarvitset väh. 2 litran vuoan)

150 g rasvaa

2 dl sokeria (jos omenasose makeaa, vähennä sokerimäärää)

2 isoa kananmunaa

4,5 - 5 dl jauhoja (omenasoseen sakeus vaikuttaa jauhomäärään)

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 rkl kanelia (=3 tl)

2 tl vaniljasokeria

ripsaus suolaa

1 - 2 dl rusinoita

2 dl omenasosetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita rusinat + kuivat ainekset keskenään.Yhdistä rasva-sokerivaahtoon munat ja  kuivat ainekset sekä omenasose. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista voidellussa jauhotetussa isossa vuoassa 150-175 lämmössä noin tunnin ajan tavallisen uunin alimmalla tasolla.  Varmista kakun kypsyys tikulla.(kuiva tikku = kypsä kakku) Anna kakun jäähtyä 5 min ja kumoa se sitten ritilälle tms.