IMG_20230623_101041~2.jpg

Tämän kesän eka Britakakku tehtiin ainoaksi makeaksi herkuksi nyt juhannukseksi. Tein samalla useampi pohjia ystäväperheille. Osan tein minä valmiiksi asti ja osan he täyttivät itse. Yläkuvan pieni kakku on tehty puolesta pellillisestä Britakakkupohjaa.

Britakakun ohje löytyy täältä. Ohjeella tehden tulee aika paksu pohja 50 cm uunin pellille.

Joskus teen näinkin ohuen pohjan. (2 munan pohja pellilliselle)

Ja sitten netissä vielä pyörii eri lähteissä 3 munan ohje esim täällä.

Siinäpä voikin jokainen pähkäillä, että tykkääkö paksummasta vai ohuemmasta pohjalevystä ja valita ohjeen sen mukaan.

IMG_20230622_154248~2.jpg

Minä käytin siis nytkin tätä  4 munan ohjetta.

Tein useamman pohjan aina yksi kerrallaan... takana paistuneena eka ja etualalla toinen menossa uuniin. Mantelilastuja laitan reilummasti mitä ohjeessa.

Pohjat olivat huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Laitan vain leivinpaperin päälle.

IMG_20230623_093355~2.jpg

Kuna kakkupohjan on leikannut halutun kokoisiin osiin, kannattaa se irrottaa leivinpapaerista leikkuuveitsellä tai paletilla/paistinlastalla vetäen. Hyvin pitää irrota, kun paperin on voidellut ja pohja on paistettu kunnolla kypsäksi. Levyn käsittelyn helpottamiseksi en koskaan pakasta pohjalevyjä, mutta toki kiireen takai joskus niin teen. Pohja ei siis mene miksikään pakastamisessa/eikä sen jälkeen sulatuksessa, kun pohja/marenki on paistettu kunnolla kypsäksi.

Minä täytin vain osan pohjista. Näihin kahteen käytin 4 dl vispikermaa ->vaahto. Vaahdon sekaan 1 prk vaniljarahkaa (ja vähän sokeria?).  Sitruunarahkallakin tulee ihanan makusita kakkua.

IMG_20230623_095014~2.jpg

Tästä näkyy hyvin pohjan paksuus.Omaan makuuni olis vähän ohuempi pohja, mutta olen taipunut enmmistön makuun ja tein nytkin 4 munan ohjeella pohjataikinan.

IMG_20230623_100913~2.jpg

Toinen näistä meni ystävälle juhannuskukkana. Osa ystävistä täytti itse kakkunsa mansikoilla ja kermavaahdolla. Sitruunamelissan lehdet hain omalta pihalta. Mansikan kukkia en raaskinut ottaa koristeeksi. Orvokin kukat unohdin tyystin, mutta toisaalta tykätään yksinkertaisista koristeluista.