En  voi mitenkään sanoa suuresti tykkääväni poronliharuoista.... vaan joskus oikea käristys kyllä maistuu. Lihan pitää ehdottomasti olla oikeaa poroa eikä mitään riistakäristyslihoja....

CIMG7446-normal.jpg

Lihaksi valikoitua kaupan valikoiman mukaan Kylmäsen  käristysliha (270 g)....

mukaellen pakkauksessa olevaa ohjetta,  tein käristyksen seuraavasti...

Poronkäristys

270 g Käristyslihaa
2-3 rkl voita (minulla taisi lipsahtaa enemmän...
2-3 dl vettä
 

keltasipuli pieninä lohkoina

laakerinlehti

kokonaisia maustepippureita muutamia

suolaa

 

Pakkauksessa oleva valmistusohje neuvoo tekemään käristyksen yhdellä tapaa ... minä tein näin

Sulata käristysliha huoneenlämmössä n. ½ tuntia. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Sulata voi pannulla ja anna sen ruskistua. Lisää käristysviipaleet pannulle ja ruskista  + ruskistamisen loppupuolella lisää sipulit kuullottumaan pannulle. Kaada lihojen päälle vesi ja lisää kaikki mausteet, myös suolaa ja  hauduta kannen alla ruoka kypsäksi. Miinä hauduttelin lihaa lähes 1½ tuntia, eikä se ollut sittenkään vielä ylikypsää mössöä. Pakkauksen ohje käskee kypsentöää lihaa ½ tuntia. Kypsymisajasta riippuen, lisää tarvittaessa vettä lisää. Tarkista kypsästä ruoasta maku. Tarjoile perunasoseen ja puolukkahillon/sokeroidun puolukkasurvoksen kanssa.

 

CIMG7451-normal.jpg

Lisänä meillä oli vielä vihersalaattia ja keitettyjä kasviksia.