En voi mitenkään sanoa suuresti tykkääväni poronliharuoista.... vaan joskus oikea käristys kyllä maistuu. Lihan pitää ehdottomasti olla oikeaa poroa eikä mitään riistakäristyslihoja....
Lihaksi valikoitua kaupan valikoiman mukaan Kylmäsen käristysliha (270 g)....
mukaellen pakkauksessa olevaa ohjetta, tein käristyksen seuraavasti...
Poronkäristys
270 g | Käristyslihaa |
2-3 rkl | voita (minulla taisi lipsahtaa enemmän... |
2-3 dl | vettä |
keltasipuli pieninä lohkoina laakerinlehti kokonaisia maustepippureita muutamia suolaa |
Pakkauksessa oleva valmistusohje neuvoo tekemään käristyksen yhdellä tapaa ... minä tein näin
Sulata käristysliha huoneenlämmössä n. ½ tuntia. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Sulata voi pannulla ja anna sen ruskistua. Lisää käristysviipaleet pannulle ja ruskista + ruskistamisen loppupuolella lisää sipulit kuullottumaan pannulle. Kaada lihojen päälle vesi ja lisää kaikki mausteet, myös suolaa ja hauduta kannen alla ruoka kypsäksi. Miinä hauduttelin lihaa lähes 1½ tuntia, eikä se ollut sittenkään vielä ylikypsää mössöä. Pakkauksen ohje käskee kypsentöää lihaa ½ tuntia. Kypsymisajasta riippuen, lisää tarvittaessa vettä lisää. Tarkista kypsästä ruoasta maku. Tarjoile perunasoseen ja puolukkahillon/sokeroidun puolukkasurvoksen kanssa.
Lisänä meillä oli vielä vihersalaattia ja keitettyjä kasviksia.
Kommentit