1814828.jpg

Leipäjuusto-lakkapaistoksen teko on todella helppoa ja nopeaakin. Leipäjuusto leikataan pieniksi kuutioiksi ja laitetaan matalaan uunin kestävään astiaan. Päälle laitetaan esim. vispikermaa...kerman sekaan voidaan laittaa sokeria+kanelia tai vaikkapa fariinisokeria, kuten minä tein. Kermaa riittää sen verran että puolet juustoista peittyvät. Sitten sellaisenaan uuniin 200 asteeseen n. 10 min eli kunnes kerma kuohahtaa ja juusto pehmenee. Tarjotaan perinteisesti hillojen /lakkojen kanssa.Lakkahillokin käy paremman puutteessa lisäkkeeksi. Minä laitoin tällä kertaa myös lakat uunivuokaan ja kuumensin tämän ihanan herkun vasta sitten. Itse en yleensä lakoista tykkää, mutta tässä ne ovat poikaa... kiitoa A:lle lakoista.

Vadelmaversion leipäjuustopaistoksesta löydät täältä.