CIMG3420.jpg

Yhtenä viikonloppuna teki mieli jotain pikaista herkkua kahville ja yleensä meillä silloin paistetaan lättyjä tai vohveleita.

Banaani on aina lukeutunut suosikkimakuihin tällaisissakin herkuissa, joten asia oli pikaisesti ratkaistu. Blogistani löytyy muutamia ohjeita seka banaanipannareihin että lättyihin (lopussa linkkejä), mutta nyt halusin kokeilla jotain minulle uutta ohjetta. Eihän tässä ohjeessa mitään ihmeellistä ja mullistavaa ole, mutta oivallisia banaanilättyjä tällä valmistui. Joululta tähteeksijääneestä siirappipurkillisestakin riitti vielä näihin ja jäikin vielä...

Ohjeella tehden tulee aika reilusti (40 kpl ) pieniä lettuja, joten jos et tarvitse ihan niin paljoa herkkuja muista puolittaa ohje.

Pienet banaaniletut

(ohjeella tulee noin 40 kpl pieniä lettuja)

2 banaania

4 kananmunaa

4 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja ( hieman vähemmänkin voisi laittaa, varmasti pysyvät kasassa)

1 tl suolaa

4 rkl siirappia

Hienonna/tilsi banaani esim. haarukalla.

Lisää sekaan maito, munat ja mausteet.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää jauhot ja sekoita taasen tasaiseksi. Taikina on tuolla jauhomäärällä aika paksua.

Paista letut kauniin ruskeiksi molemmin puolin käyttäen rasvaa pannulla.

Ohjeella tulee noin 40 kpl pieniä lettuja.

 

CIMG3422.jpg

Meillä letut syötiin ihan tällaisinaan, mutta tokihan lisukkeiksi sopivat hyvin erilaiset marjat tai hillot/soseet ja kermavaahto, vaniljavaanto tms. Banaanin maku tulee enemmän esille jäähtyneissä letuissa.

Tsekkaa myös nämä

banaaniohukaiset

banaanipannukakut/paksut ohukaiset

jauhottomat banaaniohukaiset

amerikkalaiset banaanipannarit