CIMG7020.jpg

Kesän grillikausi avattiin meille yllättävänkin aikaisin eli jo muutamia viikkoja sitten... meille perussetti grillailua on nyt aluksi ollut jotain lihaa ja sen seuraksi simppeli salaatti. Tässä lihana possun sisäfileviipaleet.

Grillatut possun sisäfileviipaleet

viljapossun maustamaton sisäfile puhdistettuna

Mausteseos/marinadi

pohjaksi ½ dl öljyä

sekaan makeaa chilikastiketta 2-3 rkl ja tomaattipyrettä 2 rkl

mausteeksi soijakastiketta noin ½ rkl, paprikajauhetta, mustapippuria myllystä oikein reilusti ja suolaa vähän

Kaikki ainekset vaan sekasin.... minä maistelen seosta aina paljaaltaan...saap siitä vähän käsitystä lopullisesta mausta.  Lihaviipaleet kieritetään seoksessa. Lihojen annetaan maustua vähintään tunnin kylmässä hyvin suojattuna, ettei koko jääkaappi tuoksu mausteille. Huoneenlämpöön lihat otetaan vähintään ½ tuntia ennen grillaamista ja sitten vaan grillaillaan halutun kypsiksi, vaan mehevä pitää silti olla. Grillaamisen jälkeen lihojen kannattaa antaa tekeytyä/vetäytyä peitettynä edes muutamia minuutteja. Kuvassa lihat näyttävät hieman tummilta, vaan hyviä ne olivat. Tomaattinen mausteseos (vaikka sitä ei paljoa olekkaan) ottaa niin eri tavalla väriä grillissäkin.....skarppina kannattaa olla, etteivät lihat kärvenny.

CIMG7008.jpg

Tällä kertaa salaatissa on: lehtisalaattia, punasipulia, kurkkua, miniluumutomaatteja, ananasta ja äljymarinadissa olevaa "salaattijuustoa" ja vähän juuston marinadilientä ripsautettu salaatinkastikkeeksi.

CIMG7013.jpg

Mulla on nyt tuon hunajaisen sinappikastikkeen kausi menossa, joten sitä vielä lorautin omaan salaattiannokseeni.