CIMG5712-001.jpg

Eikös olekkin hyvä kyläpaikka sellainen mistä saa kuhafileet mukaan, kun ei malta jäähä syömään sinne. Näin meille kävi muutama viikko sitten Kuopion reissulla.

Kotia tultua laitoin ruoan heti tulemaan. Ihan simppelisti vaan muutamasta perunasta perunasosetta, porkkanaraastetta (juu, taas....joku lukijoista oli huolestunut, kun syömme porkkanaraastetta niin usein...) ja paistettua kuhaa kermasoosissa. Kermasoosia laitoin siks, että se laimentas kalan makua, jotta maistus kaikille syöjille. Itse tykkään kuhasta ihan vaan paistettunakin, alakuvan tapaan.

CIMG5707.jpg

Paistettua kuhaa kermakastikkeessa

2 isoa kuhafilettä

rasvaa kalojen ruskistamiseen

suolaa

tilliä

sitruunapippuria (tai muuta mieleistä pippuria....valkopippurikin käy kalalle)

sitruunamehua

1½ - 2 dl(ruoka)kermaa

Leikkaa kalafileet pienemmiksi. Minä leikkasin ison fileen vaan kahtia ja suolasin ne molemmin puolin. Ruskista kalat molemmin puolin paistinpannulla rasvassa. Lisää sekaan ruokakerma ja suola ja sitruunapippuri ja anna kalan hautua miedolla lämmöllä 5-10 min. kalapalojen paksuudesta riippuen. Valele kalapaloja kastikkeella kypsymisen aikana.Tarkista kalan kypsyys paksuimmasta kohtaa. Lisää sitruunamehua ja tilliä kastikkeeseen ja tarkista ruoan maku.

CIMG5703.jpg

Hyvää olis kuha ollut ihan vaikka vaan tälleen paistettuna.