Siskon porukoiden ollessa meillä kyläilemässä, pyöräytin muutaman kahvikakun  hänelle lähtemään mukaan ja samalla tuli tehtyä itsellekkin...
Teen yleensä kaksi samanmoista kakkua.... joten tässä parivaljakkoina ovat ihan tavalliset appelsiinikakut ja vasemmalla mariannekakut.

Appelsiinikakku on kestosuosikkimme ja sitä ekana siskoni toivoikin... kahvikakkukategoriasta löytyy muutamia peruskakkuohjeita, missä makua antavaa ainesta muuttaen saa hyvän kahvikakun.
Tällä kertaa tein appelsiinikakut tällä ohjeella

 
Appelsiinikakku (1 kpl)
 
(tarvitaan 2 litran vuoka)
 
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 isoa munaa
4½ dl vehnäjauhoja ( jos munat isoja laita  ½ dl enemmän)
2 tl leivinjauhetta
1 dl nestettä ( ½ appelsiinin mehu ja loput mmaitoa tms....näitä ei saa sekoittaa -> muutoin juoksettuu)
½ ison appelsiinin raastettu oranssi kuoriosa (ohutta, hentoa raastetta)
 
 
Valmistaminen
 
  1. Vaahdota  rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ( vaaleaa, pehmeää)
  2. Lisää puolet munista, puolet kuivista aineista ja puolet nesteestä ja sekoita sitten koneella taikina sekaisin isolla nopeudella.
  3. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4.  
  5. Laita taikina voideltuun (jauhotettuun) vuokaan ja paista + 150 – 170 asteisessa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla lähes tunti. Kokeile tikulla kypsyys. Kuiva tikku = kypsä kakku
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa pari minuuttia ennen kumoamista

Mariannekakku (1 kpl)

(tarvitaan 2 litran vuoka)

250 g voita tai margariinia

3 dl sokeria

4 munaa (isoja)

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

½ pss marianne crushia ( eli n dl)

Vaahdota rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset sekaisin. Lisää rasvaseokseen puolet munista, puolet maidosta ja puolet kuivista aineista ja sekoita seos koneella sekaisin. ... ja sitten loput ainekset ja taas sekaisin. Älä turhaan vaivaile taikinaa koneella, ettei siihen tule sitkoa. Laita taikina kakkuvuokaan (voitelu + jauhotus, mikäli vuoka vaatii ja jauhottamiseen on tottunut ) Paista kakku 150-160 asteisessa uunissa (tavallisessa uunissa alimmalla tasolla) kypsäksi eli noin 1 tunti. Nosta kypsentämisen loppupuolella hieman paistolämpöä, mikäli kaipaat enemmän paistopintaa kakkuun. Kokeile kakun kypsyys tikulla ( kuiva tikku = kypsä kakku). Anna kakun jääähtyä vuoassa hetken ja kumoa se sitten ritilälle/vadille. Jäähdytä kakku ja nauti. Tosin minusta tämäkin kakku on parempaa, kun sen antaa tekeytyä muutaman päivän.
Etualalla olevat kaksi wienernougatilla maustetut kakut on tehty tällä samalla peruskakun ohjeella laittaen makua antavaksi aineeksi puoli pussillista wienernougat crushia/kakku.

Ohje kakkuun löytyy täältä..... nyt laitoin pikkasen enemmän vehnäjauhoja ja niin teen jatkossakin.... edellyttäen tietenkin että rasva-sokerivaahto on vatkattu todella hyväksi ja munat ovat isoja