IMG_20240719_112706_edit_34213489257208.

Maakarin Katalonian Carlos makkaraa olemme grillimakkarana muutaman kerran viime ja tänä kesänä syöneet, vaan nyt ostin Carlosta ihan tarkoituksella kaalikeittoa varten. Edelleenkään en ole mikään makkararuokien fani, mutta ihan hyvällä ruokahalulla tätä keittoa söin.

Postauksen keitto valmistui alla olevalla ohjeella.

Carlos-kaalikeitto (uuden sadon kaalista)

(ohjeella tehden tulee noin 1,5 litraa sakeaa Carlos-kaalikeittoa)

noin 8 - 9 dl vettä (lisää tarpeen mukaan kypsentämisen loppupuolella)

½ - 1 kpl  lihaliemikuutiota (minä laitoin vain puolikkaan)

soijakastiketta (aluksi noin 1 tl)

suolaa (aluksi vain noin ½ tl)

valkosipulia (1-2 kynttä hienonnettuna)

paprikajauhetta (vajaa 1 tl)

mustapippuria myllystä (ihan vaan muutama kierros)

1 iso uusi sipuli varsineen -> hienonna (jätin osan vihreistä varsista lisättäväksi valmiiseen keittoon)

3 hoikkaa porkkanaa -> kuori ja viipaloi

noin 600 g valkokaalia -> puhdista ja hienonna

3 kpl Maakarin Katalonian Carlos makkaraa (paketissa on 4 kpl, mitkä voi laittaa kaikki, jos kaalia laittaa noin 850 g)

Valmistaminen

Mittaa vesi ja mausteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää hienonnetut sipulit ja porkkanaviipaleet ja anna seoksen kiehua 5-10 min.

Lisää sitten hienonnettu uuden sadon kaali ja jatka kypsentämistä kunnes ainekset pehmenevät.

(Kuori…minä kuorin) ja paloittele sinä aikana makkarat ja ruskista ne pienessä määrässä rasvaa paistinpannulla ja lisää heti keiton sekaan kiehumaan, jotta makkaroista liukenee makua liemeenkin. Kaikki eivät katso tarpeelliseksi ruskistaa makkaroita keittoihin, mutta me tykätään tehdä tämä vaihe. Anna keiton hautua kypsäksi. Tarkista liemen määrä ja maku.

IMG_20240719_105237_edit_2386327089714.j

Tästä käytin keittoomme 3 makkaraa, mutta jos olisin laittanut koko kaalin (noin 850 g) olisin laittanut kaikki 4 makkaraa. Makkara kannattaa paloitella pieniksi, jos haluaa tasoittaa keiton makua. Minä laitoin kiekkoina ajatuksena, että jos joku ei niin tykkää makkarasta, on helpompi ottaa makkaratonta keittoa.

IMG_20240719_113051_edit_34151322844940.

Ohjeella tehden tulee noin 1,5 litraa sakeaa Carlos-kaalikeittoa.