CIMG4698.jpg

Kalaa tässä ei näy olleskaan, vaan kyllä se tuolla vuoassa ihan alimmaisena on....

Uunikala seistä

400 g pakasteseitä

½ tl suolaa

½ tl sitruunapippuria

½ rkl kuivattua ruohosipulia

½ tl currya

1 pieni keltasipuli

1 dl juustoraastetta + vajaa dl tomaattiviipaleiden päälle (punainen emmental)

1-2 tomaattia (+ tomaattien päälle ripsaus suolaa)

1½ - 2 dl ruokakermaa

Halutessasi paloittele kohmeiset seipalat pienemmiksi ja laita ne uunivuokaan. Ripottele mausteet kalan pintaan. Hienonna sipuli ohuiksi renkaiksi(puolirenkaiksi ja levitä kalojen päälle. Ripottele juustoraaste. Kaada ruokakerma vuokaan. Minä laitoin kermaa vain pienemmän määrän, koska lisäkeperuna oli soseen muodossa. Viipaloi tomaatit ja levitä ne vuokaan seuraavaksi ja vielä tomaattien päälle hieman juustoraastetta. Kypsennä n. 175 asteisessa uunissa 40-50 min. Kypsentämisen loppupuolella voi lämpöä vieläkin pienentää ja antaa ruoan hautua uunissa.

CIMG4694.jpg

Tämän näköisenä kala meni uuniin.

Kolme syöjää kun kalaa söi kotitekoisen perunamuusin ja salaatin kanssa, olikin vuoka ihan tyhjä.