CIMG7086-normal.jpg

 

Pätkiskakku

(yksi kookas kakku....vuoka 2 litran)

 

4

dl

vehnäjauhoja
3

dl

sokeria
1

tl

vaniljasokeria
2

tl

leivinjauhetta
3-4

rkl

kaakaojauhetta (esim. van houten) (laitoin 4 rkl)
150

g

sulatettua voita tai margariinia
2

dl

maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä (laitoin kermaviiliä)
6

 

patukkaa Pätkistä (=120 g)  tai 140 g pss minipätkiksiä (muutaman palan saa maistella, että onhan suklaa kunnollista...)
3

 

munaa
Vuoan voiteluun:
 

 

rasvaa
    (korppujauhoja...jos haluaa laittaa... minä en laita)
Kuorrutus:
170

g

suklaata  (tällä kertaa laitoin puolet tummaa ja puolet maitosuklaata + kuorrutuksen päälle vielä hieman rouhittua maitosuklaata koristeeksi)
100

g

voita tai margariinia

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa (minä paistoin vain 150 asteessa pikkusen pidemmän aikaa) Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kuiva tikku = kypsä kakku. varo kuitenkin paistamasta kakkua liian kuivaksikaan.Jäähdytä kakkua 5 min ja kumoa se sitten varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.... veitsellä tai pienellä lastalla voi pikkasen jelppiä suklaata levittäytymään koko kakun päälle. Pinnalle voi vielä ripotella vaikka suklaahippuja tai rouhittua suklaata tms koristeeksi. Anna pinnan jähmettyä hyvin ennen kakun syömistä/pakkaamista.

Turhaan ei Myllyn paras-sivustolla tätä kakkua kehuta. Hyvää on ja maku vaan paranee jos malttaa antaa kakun tekeytyä 1-2 päivää...

 

CIMG7087-normal.jpg

Tässä kakut ovat vasta jähmettymässä, siksi pinta näyttää tuolta.... vaan kyllä nämä tästä kaunistautuivat...

CIMG7174-normal.jpg

Nam, nam...