Ilman näitä ei tule joulua, vaikka maistuuvatkin vähän samalle mitä ruskeat piparit...

Kyseessä on tietenkin piparpähkinät.
Tässäpä ohje näihin herkkuihin ( löytyy jo vuoden 2009 postauksesta, vaan ilman kuvaa)
Piparpähkinät
(70 -80 kpl)
250 g voita (tai leivontamargariinia)
200 g sokeria (1 dl sokeria painaa 85 g)
1 kananmuna
1 rkl tummaa siirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
400 g vehnäjauhoja (1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja painaa n.65 g)
koristeeksi: hasselpähkinän puolikas jokaisen pikkuleivän keskelle ( toki pähkinärouhetta voi käyttää, vaan ei ole minusta niin kiva koristeena näissä)
Valmistaminen:
- vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- lisää muna, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina hyvin tasaiseksi
- paista taikinasta koepikkuleipä ja tarkista näin jauhojen sopiva määrä
- hiero taikinasta pöydällä pötkylä, jaa se sopiviin osiin ja pyörittele palat käsien välissä pyöreiksi palloiksi, laita pallot pellille ja koristeet päälle ja pikkuleivät paistumaan 175 - 200 C keskitaso reilu 10 min. ( minun on laitettava pikkuleipien paistamisessakin kaksi leivinpaperia pellille päällekkäin, muutoin pohja paistuu liikaa.)
- jäähdytä pikkuleivät tasaisella alustalla
- paistetut piparpähkinät muistuttavat väriltään ja maultaankin ruskeita joulupipareita
- taikinaa on erittäin helppo työstää, ei tartu pöytään eikä käsiin.
Ihan saman värisiksi kaikki eivät paistuneet, vaan eipä tuo ole niin vaarallista
Kommentit