Ilman näitä ei tule joulua, vaikka maistuuvatkin vähän samalle mitä ruskeat piparit...




Kyseessä on tietenkin piparpähkinät.

Tässäpä ohje näihin herkkuihin ( löytyy jo vuoden 2009 postauksesta, vaan ilman kuvaa)

Piparpähkinät

(70 -80 kpl)

250 g voita (tai leivontamargariinia)

200 g sokeria (1 dl sokeria painaa 85 g)

1 kananmuna

1 rkl tummaa siirappia

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua kardemummaa

1 tl soodaa

1½ tl leivinjauhetta

400 g vehnäjauhoja (1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja painaa n.65 g)

koristeeksi: hasselpähkinän puolikas jokaisen pikkuleivän keskelle ( toki pähkinärouhetta voi käyttää, vaan ei ole minusta niin kiva koristeena näissä)


Valmistaminen:

- vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

- lisää muna, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina hyvin tasaiseksi

- paista taikinasta koepikkuleipä ja tarkista näin jauhojen sopiva määrä

- hiero taikinasta pöydällä pötkylä, jaa se sopiviin osiin ja pyörittele palat käsien välissä pyöreiksi palloiksi, laita pallot pellille ja koristeet päälle ja pikkuleivät paistumaan 175 - 200 C keskitaso reilu 10 min. ( minun on laitettava pikkuleipien paistamisessakin kaksi leivinpaperia pellille päällekkäin, muutoin pohja paistuu liikaa.)

- jäähdytä pikkuleivät tasaisella alustalla

- paistetut piparpähkinät muistuttavat väriltään ja maultaankin ruskeita joulupipareita

- taikinaa on erittäin helppo työstää, ei tartu pöytään eikä käsiin.



Ihan saman värisiksi kaikki eivät paistuneet, vaan eipä tuo ole niin vaarallista smiley