original_e301cac8-34ba-44be-842d-44b0887

Pitkästä aikaa tein paholaisen kahvikakkua. Tämähän on hyvin paljon samanlaista mitä sydämen surujen kakku. Kumpaankin kakkuun voi halutessaan lisätä oikeaa suklaata noin ½ levyä.

Blogistani löytyy jo aikaisemmin postaamani ihan erilaisen näköinen ja makuinen paholaisen kahvikakku. Tässä ohjeessa kakku maustetaan kardemummalla ja vuoka jauhotetaan mantelilastuilla (tai kookoshiutaleilla, kuten paholaiskakkuohjeessa alkujaan). Mulla on tämä kardemummaversio ollut vuosikausia ihan unohduksissa. Pitää kyllä pian tehdä itsekkin uudemman kerran. Aikoinaan ainakin tykättiin tästä paljon.

Tämän postauksen paholaisenkakku on ihan peruspaholainen, ohje löytyy useistakin lähteistä muutamalla pienellä erolla. Jotkut laittavat kohotusaineeksi soodaa ja toiset taas leivinjauhetta.

Paholaisen kakku

(2 litran vuoka)

5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa (kannattaa ehdottomasti laittaa, muuten maku jää pliisuksi)

1 dl kaakaojauhetta (tummaa)

4 dl sokeria (ei kannata vähentää, valmis kakku ei ole kauhean makea)

1½ tl  leivinjauhetta (ens kerralla jos käytän leivinjauhetta laitan 2 tl, osassa ohjeita käsketään käyttämään pelkästään soodaa kohottavana aineena 1 tl)

2 dl maitoa

2  kananmunaa

150 g sulatettua voita

Valmistaminen

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (tumman kaakaojauheen voisi siivilöidä, vaan minä pinnaan siitäkin nykyisin)

Lisää kuiviin aineksiin kananmunat, maito ja voisula (minä en viitti sekoittaa näitä ensin keskenään) ja sekoita heti tasaiseksi taikinaksi. Sekoittamisen teen pallovatkaimella.

Kaada taikina hyvin voideltuun (jauhotettuun) kakkuvuokaan ja paista noin 160 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 50-60 min. Varmista kakun kypsyys (puu)tikulla. Kun tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa muutama minuutti (ellei kakkuvuoan käyttöohjeessa toisin sanota)  ja kumoa  se sitten varovaisesti ritilälle, tarjoittimelle tms.

HUOM! vielä "suklaisemman" kakusta saat lisäämällä siihen suklaarouhetta.

IMG_20220630_141504.jpg

Minä jauhotin hajamielisyyksissäni kakkuvuoat korppujauhoilla, vaan en niitä ruvennyt enää pesemään uudelleen ja laitoin taikinan paistumaan noihin vuokiin. Tumma kakku, niin korppujauho näkyy pinnalla, vaikka kuinka kopistelee ylimääräiset korppujauhot pois vuoasta, eikä pullasudillakaan kakun kumoamisen jälkeen saa siiputettua sitä pois. Yleensä nykyisin  paistan varsinkin tällaiset tummat kakut hyväpintaisessa hyvin voidellussa kakkuvuoassa ilman vuoan jauhottamista (tai käytän ruisjauhoja).

IMG_20220630_141404.jpg

Älkää antako kakun karun ulkonäön hämätä. Kakku on hyvää nopea- ja helppotekoista kahvikakkua. Olisin tietenkin voinut laittaa pinnalle suklaakuorrutusta tai tomusokeria hämäämään, vaan kun meille riittää kakun makeus tällaisenaan, en halunnut lisätä enää mitään lisämakeutta pinnalle.