Tällä ohjeella tehtyjä sitruunamuffinsseja sain maistella eräässä paikassa ja ihastuin niihin oitis. Ohje on taattua Sunnuntai- laatua. Minulla jäi kuorrutus hieman löysäksi, kun tomusokeri otti ja loppui.....sen siitä saa ku ei leivo enää niin usein, jotta muistas mitä kotona on.....

Sitruunamuffinssit

10-12 kpl

1 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai
100 g Sunnuntai Leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa


Keltainen kuorrute:

3 dl tomusokeria
1 - 2 rkl appelsiinimehua
4-5 tippaa keltaista nestemäistä elintarvikeväriä
Pinnalle: strösseleitä tai karkkeja
Muffinipellin voiteluun: Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta tai Sunnuntai-margariinia

Valmistusohje:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita puuhaarukalla keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Vatkaa sähkövatkaimella puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää kuoriraaste, mehu ja hunaja. Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta.
4. Annostele taikina paperisiin muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa n. 1/3. Voit käyttää myös metallista muffinipeltiä. Voitele pellin syvennykset. Halutessasi voit jauhottaa ne korppujauholla, kookoshiutaleilla tai mantelirouheella.
5. Paista uunin keskitasossa 12–15 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muffinivuokien koko. Jäähdytä muffinit ennen koristelua.
6. Sekoita tomusokeriin mehua vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Värjää seos elintarvikevärillä. Valuta kuorrutetta lusikalla muffinien päälle. Koristele.

Ohje kopioitu täältä.