CIMG0140-normal.jpg

Alkuperäinen ohje täältä, vaan neilikan määrää hieman vähensin. Neilikan mausta en niin kauheasti perusta. Jauhettua neilikkaa on alkuperäisessä ohjeessa puolta enemmän, vaan meille piisaa tämäkin määrä. Pari kertaa näitä jo tehneenä, tykkään paljon. Rouva Raadelmasta oli tehnyt näistä minikokoisia, minä tein ihan tavallisella muffinssipelillä ja ekalla kertaa oikein isoja, vaan niistä tuli turhankin täyttäviä... parempia tavis tai minikokoisina.

Jouluiset kuppikakkuset
(n. 12 kpl tavallisella muffinssipellillä tehtynä ja miniversiona noin 30 kpl)

1 kpl kananmuna
2 dl sokeria
100 g voita tai margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
1½ dl maustamatonta jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ tl kuivattua jauhettua kanelia
½ tl jauhettua kardemummaa
½ tl kuivattua jauhettua inkivääriä
1/4 tl kuivattua jauhettua neilikkaa

Kuorrutteeseen
5-6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunan mehua
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvapitoisuus yli 20 %)

Pinnalle
piparimuruja

Valmista kuppikakkutaikina: Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se jogurttiin, lisää kananmunaseokseen. Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti seoksen joukkoon. Jaa taikina vuokiin. Täytä 2/3 vuoasta taikinalla ja paista 200 °C:ssa n. 15 minuutin ajan. Varo paistamiasta liian kuivaksi. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute -> Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi siivilöity tomusokeri, vaniljasokeri, sitruunan mehu, voi ja tuorejuusto. Levitä tai pursota kuorrutetta kuppikakuille ja koristele ne piparimuruilla.

CIMG0147-normal.jpg

Kuppikakkujen kuorrutus on todella hyvää....ei olelleskaan äklömakea yhdistelmä.