Juhannus oli ja meni.... tässä  joitakin ruokamuistoja muutamista päivistä siskoni luota Kaavilta.

Ei, eivät ole menneet juhlapyhät sekaisin, söimme todellakin juhannuksena riisipuuroa mansikka-raparperisopan kanssa. Oli ihanaa

Huikopalana munasillileipiä...

Jossakin vaiheessa skoolattiin  juhannukselle. Tämä  viinijuoma oli yllättävän hyvää hintaansa nähden ja niin kauniin väristäkin...tykkäsin. Miehet kyllä väitttivät tämän olevan enemmänkin naisten juomaa

Tomaatti-mozzarellasalaattia...

Sekalaista vihreää salaattia...

Miehet grillasivat possua... oli ihanan mehevää.

Oikeassa alkulmassa näkyy myös muutama paistettu muikku, nam!

Lettuja ei ollut kait tarkoitus paistaa, vaan kun "nuoriso" vaati..... joten tuumasta toimeen. Siskontyttö teki taikinan, kun luettelin määrät ( 1½ litraa maitoa + 7½ dl vehnäjauhoja + 4 munaa + sokeria, suolaa, vanilliinisokeria summan mutikassa ja 50 g sulatettua rasvaa) ja mulle jäikin sitten paistaminen.... vaan ei siinä kauaa tuhistu kahdella pannulla paistettaessa, vaikkakin toinen pannu oli tuollainen ihana babypannu. Haluaa kans tuollaisen.

Monista vaihtoehdoista jokainen valitsi oman hillosuosikkinsa...mulla näyttää olevan tässä vadelmaa.... vaan eihän se syönti yhteen lettuun jäänyt

Tässä kelta-vihreä sävytteisessä salaatissa on ainakin  kahdenlaista vihreää salaattia, hunajamelonia, ananasta, kurkkua, vihreitä rypäleitä, sitruunamelissaa, tuoretta timjamia.... muisti hieman pätkii, vaikka itse tein salaatin..... tuo sitruunamelissa passaa yllättävän hyvin ihan tällaiseen tavalliseen lisäkesalaattiikin....

Tässä salaatissa on tomaattia kuutioituna, revittyä mozzarellaa, ruohosipulia, siemeniä (salaattisekoitus)...soosia en tähänkään laiittanut, kun jokainen laittoi itse pöydässä haluamaansa salaatinkastiketta parista versista.

Voi että tämä broilerin soosi oli hyvää... sitä olis voinu syödä lusikalla sellaisenaan  Ruokakerman, veden,mausteiden ja  suurusteen lisäksi siihen sulatettiin 1 pippuribukopötkylä kokonaan.

Kahvin kanssa nautittiin tällaista mansikkahyytelökakkua. Kakku oli siskolla ollut pakastimessa ja siihen vaan räiskittiin kermavaahtoa ja strösseleitä ja meidän viemiä suklaasydämiä.

Sisareni oli saanut päähänpiston, että kalavoikkaria on oltava kaiken muun lisäksi. Hän oli täyttänyt kakun torstaina ja minulle lankesi sitten vaan kuorruttaminen ja koristelu. Kakussa on leipänä paahtoleiä ja täytte lämminsavulohesta. Päälle laitettiin ruohosipulituorejuustoa, kylmäsavulohta + muuta.

Kakku oli aika kookas ja hieman jo huolestutti jääkö kakku kokonaan syömättä.... vaan sitten kun lauantaina kakkua nautittiin, se syötiinkin melkein kokonaan siltä istumalta. Meitä oli 8 syöjää, joten hieman santsaten kakkua syötiin. Vaan oli se kyllä hyvää... saap tehä sisko toistekin voikkarikakkua. Syönnin lomassa keskustelimme kakun riittävyydestä.... hieman naureskeltiin itsellemme kun sanoin kakun riittävän juhlakahvipöydässä noin 40 henkilölle

Lisäksi nautiskelimme viemiämme mustikkapullia, suklaalimppuja ja paljon muuta hyvää hyvässä seurassa....