CIMG5293.jpg

Helatorstaina hiiligrilliin laitettiin kypsymään maustettuja possun ulkofileviipaleita, kesäkurpitsaa, tomaatteja ja jälkkäriksi banaanit. Kun heinäkuussa -15 hankittiin tuo iso Weber hiiligrilli, ei kaasugrilliä ole juurikaan tullut käytettyä.

Viime kesänä kanssasyöjä hommasi grilliin tällaisen härpäkkeen = piippusytytin, jonka olin silloin kuvannutkin, mutta jäänyt sekin postaus laittamatta tänne blogiini...

CIMG0603.jpg

Tämä kuva piippusytyttimesta on siis otettu jo viime kesänä, kun näyttää noin uudelta/siistiltä....käytetty ihan vaan pari kertaa. kuvan otto hetkellä.

Homma pelittää meillä suurin piirtein näin...

Alemmalle grilliritilälle laitetaan 3 -4 sytytyspalaa ja ne tuikataan tuleen.

Piippusytyttimeen laitetaan briketit  ja se laitetaan grilliin rilitän päälle missä on palavat sytykkeet.  Sitten rupeaakin tulemaan kauheasti savua....odotellaan noin 20 min ja briketit ovat hehkuvia ja sitten ne vaan kaadetaan grillin brikettikaukaloihin. Grilliritilä laitetaan paikoilleen ja kansi kiinni, grillin ilma-aukot auki ja sitten odotellaan jotta lämpö nousee 250-300 asteeseen. Sitten meillä putsataan grilliritilä kovalla harjalla. Laitetaan alin ilma-auikko kiinni ja ylempi säädetään pienemmälle tai ihan kokonaan kiinni.

Ja sitten grilli onkin grillailukunnossa...

Nopeuttaa ja helpottaa hommelia kummasti....sen verran olen sivusta seurannut touhua....

CIMG5286.jpg

Possun ulkofilepihveihin tein öljystä, poppamiehen Mexican rubista, suolasta, mustapippurista, paprikajauheesta, soijakastikeesta, makeasta chilikastikkeesta ja ripsauksesta sokeria mausteseoksen, missä lihat marinoituivat noin tunnin ajan. Kerran käänsin lihat ylösalaisin maustumisen aikana.

CIMG5283.jpg

Tomaattien pintaan on sipaistu ihan vaan öljyä, mustapippuria ja sipulijauhetta. Kesäkurpitsoissa on lihojen marinadia + tuoretta basilikaa ja raastettua valkosipulia aika reilusti.

CIMG5288.jpg

Aluksi suoralla lämmöllä pintaan väri ja sitten keskellä epäsuoralla lämmöllä kypsyivät grillattavat... kanssasyöjä huolehtii grillailun. Minä saan vaan katella ja tehä esivalmistelut ja joskus aina varmistella, jotta onko kaikki kypsiä tai paremminkin toppuuttelen niin päin, ettei turhan kuiviksi grillailla.

CIMG5297.jpg

 

CIMG5303.jpg

Juu, juu....nyt heti kaikki pois kaikki grillistä... sitten menivät banaanit ihan vaan kokonaisina mustumaan grilliin....

WP_20170525_018.jpg

Kun banaanit ovat kypsyneet, leikataan meillä ne veitsellä pituussuunnassa auki ja jokainen laittaa haluamiaan lisäkkeitä esim siirappia päälle tai joskus syödään jätskin kanssa.  Minä tykkään kuumasta pehmeenneestä banaanista ihan sellaisenaan.

CIMG0608.jpg

Toisella keralla kypsyi grillissä itse maustettuja possun sisäfileviipaleita....

CIMG0612.jpg

CIMG5300.jpg

Huomasinpas sitten helatorstaina, jotta kattilakaapilla oli käyty ja otettu teräskattila tuhka-astiaksi.... noh, eihän tuo tuossa miksikään mene.....toivottavasti. Grilliin on saatavana tuhka-astiakin erikseen, mutta sitä meillä ei VIELÄ ole....