Jauhelihakinkkumureke ( vuoka versio)

Kuvassa oleva jauhelihakinkkumureke on valmistettu 700 g jauhelihaa + 300 g kinkkukuutioita.

Tässä vuokamureke menossa uuniin 175 - 200°C , pinnalla vähän korppujauhoja  

962924.jpg

Tässä jauhelihakinkkuvuokamurekkeessa on: 700 g jauhelihaa, 1 dl korppujauhoja, 2 dl vettä, 1 dl kermaviiliä, 3 munaa, 300 g pss pieniä kinkkukuutioita, mausteena sipulikeittojauhetta, suolaa, pippuria, paprikajauhetta, sinappia, ketsuppia.

Vuokamurekemassa saa olla löysempää kuin perinteinen murekemassa.

Kaikki ainekset sekaisin, myös kinkkukuutiot. Tietysti jos tykkää, niin voi tehdä täytetyn vuokamurekkeen...

962930.jpg

Kun vuokamureke on paistunut noin 20 min, leikkaa mureke sektoreittain esim. 8 annospalaan

( ovat aina isoja! ) ja jatka kypsentämistä...

962936.jpg

... ja tässä vuokamureke kypsänä. Kokonaiskypsymisaika noin 40 min.

962940.jpg

Perunana aterialla tarjottiin kypsistä perunoista tehtyjä kermajuustoperunoita, ohje löytyy täältä.

962942.jpg

...ja vielä aterialla syötiin keitettyjä porkkanoita ( ollaan porkkanoiden suurkuluttajia )