Nyt viimeistään on syytä tyhjentää viime vuoden marjasadot pakastimista...tässä yksi herkku mihin niitä saa uppoamaan muutaman dl.

Parikin kertaa olen saanut kuningatar-semifreddoa syödä muiden tekemänä, vaan nyt kun sisareni perhe tuli vieraisille, päätin tehdä sitä jälkkäriksi kotonakin...alkuperäinen ohje on Valion ja se löytyy melkein joka ikisestä hömppälehdestä ja esim täältä.

Kuningatar-semifreddo

1 prk (=330g) vanhan ajan vaniljakastiketta tai muuta vatkautuvaa vaniljakastiketta

2 prk Valion maustettua rahkaa kuningatar

Koristeluun; kinuskikastiketta ja kotimaisia marjoja ( käytin pakastimesta mustikoita, punaherukoita, vadelmia ja tuoreita kotimaisia mansikoita)

 ( paahdettuja mantelilastuja)

Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi kannumaisessa astiassa, näin vaahto syntyy nopeammin.
Lisää maustettu rahka.
Peitä vuoka ja anna pakastua max. n. 4 tuntia.
Kumoa semifreddo ja poista kelmu.
Lisää kinuskikastike ja paahdetut mantelilastut
 
Kahdeksalle pitäs piisasa ohjeella tehden reilulla koristelulla.
 
VINK!
* Semifreddo tarkoittaa puoliksi jäätynyttä. Jos semifreddon antaa jäätyä kokonaan, sen voi tarjota jäädykkeenä. Temperoi jäädykettä jääkaapissa n. tunti ennen tarjoilua, näin rakenne on miellyttävän pehmeä suutunnultaan.

Minä jäädyttelin herkun pitkulaisessa matalassa kakkuvuoassa, joten se pehmeni/suli aika nopsaan....turhankin .... ulkonäöllisesti ei niin kauhean kaunis, vaan maku oli mitä parhain ja keskeltä just sopivan kohmeistakin semifreddo oli.

Alun alkaen minua viehätti  kuningatar-semifreddossa se ettei siihen tarvita kauheasti eri aineksia ja sen voi tehdä etukäteen valmiiksi pakastimeen jäädykkeeksi ja antaa sen sitten vaan sulaa riittävästi tarjoilua varten. Jos ei koristelumarjoja laita reilusti päälle, kaipaisin hieman lisämakua tuohon itse semifreddo/jäädykeseokseen