Kirsikkajäädyke on aina ollut yksi lenpiherkkuni. Ihan kauhean pientä määrää ei tällaisia herkkuja viitsi tehdä, tosin voisihan tämänkin pakastaa vaikka annosjäädykkeiksi. Tiesin viinonloppuna olevan enemmän porukkaa ruokapäydän äärellä, joten tein kirsikkajäädykkeen pakastimeen jo edellisenä torstaina. Jäädykkeet ovat siitä hyviä että ne voi tehdä vaikka viikkoja ennen pakastimeen, kun vaan suojaa ne hyvin, etteivät ota vieraita tuoksuja muista aineksista.

2033055.jpg

Valiolla on monia hyviä jäädykeohjeita. Kirsikkajäädykkeitäkin sivuilta löytyy kaksin kappalein. Rahkaversio ja tuorejuustoversio. Tällä kertaa tein tuon tuorejuustoversion, mutta enemmän tykkään tuosta rahkaversiosta. Riippuu tietenkin ihan siitä tykkääkä tuorejuuston mausta tällaisissa makeissa jälkkäreissä.Minä käytin kirsikkajäädykkeen maustamisessa Lidlistä ostettua kirsikkahilloa, se on hyvää....ohje kopioitu Valion sivuilta. Suluissa mainittu tekemiäni muutoksia....

Kirsikkajäädyke

10-12 annosta

1 rasia (200 g)   Valio Viola kevyt maustamaton -tuorejuustoa (rahkaversiossa rahkaa) 
1/2 dl   tomusokeria (en laittanut ollenkaan)
2 dl   kirsikkahilloa (laitoin hieman enemmän, kannattaa maistella)
2-3 rkl   kirsikkalikööriä (ei ole välttämätön, en laittanut)
4 dl   Valio kuohukermaa (laitoin vispikermaa) 

Koristeluun
  tuoreita kirsikoita ja suklaakastiketta ( tai mitä nyt haluat laittaa...)


Sekoita tuorejuustoon tomusokeri, hillo ja likööri. Lisää seokseen vaahdotettu kerma. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun, 1,5 litran jäädykevuokaan. Peitä vuoka ja pakasta. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Anna temperoitua noin 20 min. ennen tarjoilua. Koristele jäädyke tuoreilla kirsikoilla. Tarjoa jäädykkeen kanssa suklaakastiketta. VINKKI Korvaa kirsikkahillo esim. vadelma-, mustaherukka tai lakkahillolla ja vastaavalla marjaliköörillä. Koristele ko. marjoilla.

Tumma suklaakastike 3 dl 100 g taloussuklaata, esim. Fazer 30 g (2 rkl) Valio voita 1 1/2 dl fariinisokeria 2 dl Valio kevytkermaa Paloittele suklaa pannulle tai kattilaan. Lisää muut aineet. Keitä 5-8 min välillä sekoittaen. Tarjoa kuumana tai kylmänä jäätelön tai hedelmien kanssa.

2033053.jpg

Meitä on kahdeksan syömässä ja syötiin tämä kaikki....lisäkkeenä oli vaan kaupan tummaa suklaakastiketta....

Huom. Tässä tuorejuustoversiossa maistuu  tuorejuusto valmiissakin jäädykkeessä hieman, jos et tykkää selleisesta mausta, tee jäädykkeestä rahkaversio. Sillä ohjeella olen tehnyt usein ja se on neutraalimman makuista, hyvää.... Kyselin syöjiltä arviota jäädykkeestä...... ei kuulemma haitannut tuorejuuston vieno maku....