Ties kuinka mones jauhemaksapihviohje tämä on blogissani, vaan haitanneeko tuo mittään, kun nämä nyt vaan ovat niin hyviä...vai ovatkos?

CIMG6815-normal.jpg

 

Jauhemaksapihvit

(ohjeella tulee aika iso määrä eli n.20 ohukaispannulla paistettua ihan paksua pihviä)

470 g jauhettua naudan maksaa
470 g kuorittua raastettua perunaa (kuorimaton määrä saadaan laskemalla kuorittu määrä kertaa 1,4)
2 pientä keltasipulia raastettuna
2 isoa kananmunaa
1½ dl ruokakermaa
suolaa ( reilu 1 tl), valkopippuria muutama kierros myllystä
kuivattua meiramia (1-2 tl)

paistamiseen voita (tai margariinia)

lisukkeeksi 2 isoa keltasipulia+ rasvaa paistamiseen + tilkka vettä + ripsaus suolaa

Puhdista maksasta pois kalvo (lähtee hyvin kun vaan työntää etusormet kalvon alle ja rupeaa irrottamaan) ja leikkele saksilla mahdolliset suonen kohdat pois. Jauha puhdistettu maksa TAI osta maksa valmiiksi jauhettuna. Kuori perunat ja raasta ne. Yhdistä kaikki maksapihviainekset ja paista pieni koepihvi ja tarkista maku. Paista pihvit rasvassa ohukaispannulla/paistinpannulla molemmin puolin kypsiksi.

Kuori ja viipaloi/puoliviipaloi sipulit ja ruskista ne panulla vähässä rasvassa, lisää tilkka vettä, ripsaus suoaa ja hauduttele sipulit pehmeiksi ja ripottele sitten kypsien pihvien päälle.

 

CIMG6805-normal.jpg

Aikamoinen kasa näitä tulikin kanssasyöjän kanssa tuhottaviksi....näillä herkuteltiin useampaankin otteeseen, eikä kyllästytty kuiteskaan.