Tämä kalaruoan ohje on peräisin Pirkan sivuilta, löydät ohjeen täältä herkkukalan nimellä.....mutta minä tein siihen niin paljon muutoksia ettei sitä helpolla edes samaksi ruoaksi tunnista, joten laitan nimeksikin eri nimen -> kasvishöystöllä kuorrutetut kalafileet
Kasvishöystöllä kuorrutetut kalafileet
300 g kalafileitä ( minä käytin pakastesiikaa yhden pakkauksen = 3 filettä...paremman puutteessa)
n.½ tl suolaa, ripaus mustapippuria
Kasvishöystö:
1 sipuli
n. 200 g kesäkurpitsaa
1/4 paprikaa ( enemmänkin jos tykkäät paprikasta)
1 pieni prk herkkkusieniviipaleita ilman lientä
2 isoa porkkanaa
2 rkl öljyä kuullottamiseen
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
ruohosipulia reilusti
pinnalle juustoraastetta n. 1 dl
Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. laita kalafileet uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmista höystö. Kuori ja paloittele kasvikset suikala/kuutio/karkea raaste. Minä en halunnut kasviksista kovin pientä joten suikaloin porkkanan ja kesäkurpitsan kuorimaveitsellä nauhamaiseksi. Kuumenna öljy paistinpannulla/kattilassa ja kuullota ensin sipuleita hetki, lisää sitten kaikki muut kasvikset ja kypsennä n. 5 min varovaisesti sekoitellen. Lisää seokseen ruokakerma ja mausteet, kiehauta seos ja tarkista maku. Levitä kasvishöystö kalafileiden päälle. Ripottele vielä juustoraaste pinnalle. Paista 175 - 200 asteessa n. 25 min ( alkuperäisessä ohjeessa kypsymisaika on 15 min 200 asteessa) Kurkkaa höystön alla olevaa kalaa, että on kypsää.
Näistä kasviksista valmistin höystön kalafileiden päälle....
Vielä juustoraastetta päälle ja uuniin paistumaan....
Minä tykkäsin tästä ruoasta ja varmasti teen toistekkin...pitää vaan "perherauhan" takia laittaa jostain muusta kalasta/tuoreesta kalasta....tuota kasvishöystöä voisi syödä pastan kanssa vaikka sellaisenaankin...
Kommentit