On hyvä harjoitella jo ET-lehden lukemista ja selailua...sieltä ( ET-lehti 12/08) nimittäin löytyi tämä kantarellirullan ohje. Minä laitoin osaan rullasta jauhelihatäytteen, meillä kun kaikki eivät niin pidä sienistä. Minusta sieniversio vei 10-0 voiton lihaversiosta ja VARSINKIN KYLMÄNÄ SE OLI TAIVAALLISTA..... minulla on varmaankin hieman outo maku ....

1916776.jpg

Rullaa jauheliha-  ja kantarellitäytteellä.

Kantarellirulla

Pohja:

4 kananmunaa

4 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl tomaattipyrettä

(+ lisäsin 1/4 tl suolaa)

Täyte:

1 rkl öljyä

1 dl sipulia silputtuna

1 litra kantarelleja (minä laitoin pakastettuja kantarelleja)

200 g ruohosipulituorejuustoa ( minä laitoin olympia sulatejuustoa + kreikkalaista valkosipulituorejuustoa + ruohosipulia mausteena + vielä mustapippuria myllystä + vähän suolaakin)

Kuorruttamiseen juustoraastetta

Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa ja paista pohja leivinpaperin päällä uunipannulla n. 200 asteessa n. 20 min. Kumoa kypsä munakaslevy leivinpaperin päälle.

Valmista täyte. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulisilppu. Paloittele kantarellit pannulle ja kuumentele niitä niin että liika kosteus haihtuu sienistä. Jäähdytä seosta hieman ja sekoita juusto sekaan. Tarkista täytteen maku.

Jauhelihatäyte: Kuvan mukaisessa määrässä on 200 g jauhelihaa + 1 sipuli ruskistettuna + sekaan olympia sulatejuustoa ja kreikkalaista valkosipulijuustoa + suolaa, paprikajauhetta, pippuria.

Levitä täyte pohjalle ja rullaa käärötortun tapaan. Ripottele juustoraaste päälle ja ruskista kuumassa (225 astetta) uunissa kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä. Meillä nuo rullat ruskistu aika tummaksikin...melekin jo vollotin, että nytkö ne piti polttaa.... ei ne kuitenkaan sitten leikattuna tuntuneet enää liian tummilta...ja maistuivat hyvälle.

Jäähtyessään rullat tiivistyivät. Kuvat otettu lämpimistä. Varsinkin tuo kantarelliversio oli minusta maukkaampaa ihan jääkaappikylmänä....sienen maku tuli paremmin esille. Minulla oli tuossa sienitäytteessä aika reilusti sieniä, vähemmälläkintulee toimeen...

1916765.jpg

Minä laitoin siis kahta täytettä ihan siksi ettei meillä kaikki tykkää sienistä...enkä viitsinyt tällä kertaa pakkosyöttää....

1916766.jpg 1916849.jpg

1916772.jpg

Kumpaisellakin täytteellä rulla oli hyvää... pohjataikina on ihanan helppo ja siitä tulee pellillinen, vaikka taikina vähältä tuntuukin. Pohjaa voi tietenkin jokainen maustaa omien mieltymystensä ja täytteiden mukaan. omaattipyre antaa ihankivaa väriä pohjalle.