Tässä oma lempparini suklaapiirakoista....ainakin siihen asti  kunnes seuraava  mehevä ohje jostakin tupsahtaa näkösälle .

Tämä samainen ohje on ollut lähiaikoina monessakin blogissa, hieman eri nimillä. Minä otin ohjeen täältä ja siellä ohje on minttusuklaisten "pätkis"ruutujen nimellä. Itse olen käyttänyt näihin vain ihan tavallista tummaa suklaata, joten nimikin saa olla vaan ihan suklaapiirakka.

Taikina tehdään heiman eri tavalla mitä perus vatkattavat... nopeakin tämä browniemainen piiraspohja on tehdä. Itse tein tällä ohjeella 50 cm uunin pellille yksinkertaisena ja palojen paksuus näkyy kuvassa... minulle ihan passeli paksuus... vaan jos sinulla on 60 cm uuni-> on ohjetta syytä suurentaa.

Mehevä suklaapiirakka

Pohja:

2½ dl vettä

200 g margariinia tai voita

4 rkl tummaa kaakaota

1 tl suolaa

-------------

5 dl vehnäjauhoja

5 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1½ tl soodaa

1 dl maustamatonta jogurttia, piimää tms hapanta seosta ( käytin vaniljajogurttia)

2 munaa

Kuorrutus:

100 g suklaata

2 rkl kaakaota

75 g margariinia tai voita

4 rkl kahvijuomaa

tomusokeria ( 5-6 dl... riippuen halutusta kuorrutteen paksuudesta)

Pinnalle. jotain suklaisia koristeita ( minä käytin muutamat jämäpakkaukset)

Kiehauta vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa ja jäähdytä seos ( ainakin haaleaksi). Sekoitakuivat aineet keskenään ja yhditä jauhoseokseen jäähtynyt kiehautettu seos, jogurtti ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä turhaan vatkaile taikinaa, ettei siihen tule sitkoa. Kaada taikina uunipannulle leivinpapaerin päälle ja paista tavallisessa uunissa noin 200 asteessa 15- 20 min. Ole tarkkana paistamisessa, ettet paista pohjaa liian kuivaksi. Mieluummin pari minuutia liian vähän kuin liian kauan . Jäähdytä pohja ja valmista sinä aikana kuorrutus. Sulata rasva, suklaa ja kaakao kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja ota liedeltä. Lisää siivilöityä tomusokeria kunnes saat kuorrutteen sopivan jäykäksi. levitä kuorrutus heti pohjalle ja ripottele vielä halutessasi jotain koristusta päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ( jos olet hoppuinen, laita piiras pakastimeen hetkiseksi jähmettymään ) ja leikkaa piiras halutun kokisiksi paloiksi.

HUOM! 1/1 pellille kannattaa ohje tehdä 1½ kertaisena, jotta tulee paksuutta riittävästi ja mehevyys säilyy.....

 

Näiden suklaapalojen pohjan rakenne on mehevän  browniemainen... tykkään!

Pionilaakso-blogissa on tehty pätkispiirakan nimellä samanoloista, pohjaltaan erilaista piirakkaa... ihanasti koristeltuakin se oli... käykääs kurkkaamassa