Yritetäänpä nyt uudemman kerran, kun eilen illalla postaukset sekoilivat ihan totaalisesti

Näitä ihania pikkuisia leipäsiä olen tehnyt jo useamman kerran, vaan vasta nyt saan ohjeen tänne laitettua kuvan kera. Ohje on alkujaan ohrahiutalepakkauksen kyljestä. Ainoastaan suolamäärän olen tuplannut ja vieläkään ei ole liikaa.

Hiutaleiksi ohrahiutaleiden tilalle passaavat vallan mainiosti vaikka kaurahiutaleet. Jos et tykkää rosmariinin mausta, kannattaa leipästen pinnalle tulevan yrttiöljyn rosmariini vaihtaa johonkin mieluisampaan.

 

Ohraleipäset  (n. 12 kpl)

3 dl vettä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

(1/2 tl valkosipulijauhetta)

2 dl ohrahiutaleita ( tai muita hiutaleita esim. kaura-)

1 pss kuivahiivaa

n. 4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl öljyä

 Yrttiöljy:

1/4 dl öljyä

1 valkosipulin kynsi murskattuna

1/2 tl kuivattua rosmariinia ( tai muuta mieleistä yrttiä)

Sekoita +42-asteiseen veteen sokeri, suola (ja valkosipulijauhe). Yhdistä ohrahiutaleet ja kuivahiiva keskenään ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot ja rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi. Anna kohota vielä liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään. Painele kohonneisiin leipäsiin sormella koloja ja voitele leipästen pinta yrttiöljyllä. Paista uunin keskitasolla noin 10 -15 minuuttia. Varo paistamasta liian kuiviksi.

 

Huom! Ainakin isommat taikinat on nopeampaa ja kätevämpää tehdä niin että kaulitsee taikinan jauhotetulla pöydällä levyksi ja ottaa siitä valmiita leipäsia pyöreällä muotilla esim. pasteijamuotilla.

Minä tykästyin näihin leipäsiin kovastikkin, maistuvat hyville ihan sellaisenaan.Passeleita salaatin tai vaikkapa kasvissosekeiton kaveriksi .