CIMG2236.jpg

Dallaspullia tulee tehtyä aika useinkin, vaan jostain syystä on näköjään jäänyt blogiin laittamatta ohje.

Laitan tähän tällaisen pienemmän ohjeen...itse teen yleensä pullataikinan kolminkertaisena (koska se mahtuu koneeseen kerralla) ja nykyisin teen täytemäärän nelinkertaisena, jotta pulliin tulee reilusti päällekkin pursotettavaa herkkutäytettä/kuorrutusta.

Dallas-pullat

Peruspullataikina

5 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

1 tl suolaa (saa olla kukkura)

2 dl sokeria

2-3 tl kardemummaa jauhettuna

1 muna

noin 15 dl vehnäjauhoja (jotta tulee pehmoinen normi pullataikina)

100 - 125 g voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää siihen sokeri, mausteet ja muna

Alusta taikina hyvin kimmoisaksi käsin/koneella lisäillen jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä/sulatettu haalea rasva alustamisen aikana taikinaan. Jätä taikina pehmoiseksi. Kohota taikina hyvin.

Dallas-pullien täyte ja osa pinnalle pursotettavaksi koristeeksi

(lue ensin koko ohje)

150 g maitorahkaa

150 g voita (pehmeänä, ei saa sulattaa)

1½ dl sokeria

noin ½ dl vaniljakreemijauhetta

Sekoita täytteen ainekset keskenään sähkövatkaimella tms. hyvin sekaisin tasaiseksi täytteeksi.

Lisäksi tarvitaan pullien voiteluun kananmunaa

Paperisia pullavuokia -> jos haluaa käyttää niitä pullien alla. Minä en yleensä laita.

Pullien tekeminen:

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa halutessasi kahteen osaan. Älä vaivaa ilmoja pois taikinasta, vaan kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi, levitä täyte ja rullaa  rullaksi. Nipistele liitoskohta kiinni ja laita se keskelle alas. Leikkaa pullapötkö noin 2 -3 cm paksuisiksi kiekoiksi ja laita ne (paperivuoissa) pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen taikinapala samaan tapaan. Jos tilaa on paljon, onnistuu tekeminen yhdessäkin erässä.

Kohota pullat hyvin.

Voitele pullat munalla (rakenne vatkattu rikki) ja koristele pursottamalla ( tai laittamalla kahdella lusikalla) täytettä nokare päälle. Jos ei kreemiä halua laittaa päälle, voi pinnan tietty koristella raesokerillakin, vaan sitten se ei taida enää olla aito dallaspulla.

Paista pullat tavallisessa uunissa noin 200 asteessa 15-20 min. Tarkista, että pullat tulevat varmasti kypsiksi sisältä...täyte hidastaa kypsymistä. Onnistuneiden kauniiden Dallas-pullien tulisi olla meheviä, kauniin vaalean ruskeita...ei kuivia, tummia kappuroita. Käsittele pullia varovaisesti, sillä pintakoristelu on hyvin pehmeää kuumana.

HUOM. Minä leivon näitä yleensä isomman määrän kerralla. Yleensä kolminkertaisen ohjeen, kun se mahtuu hyvin tulemaan taikinantekokoneellani. Täytettä ja päällystä haluan näissä olevan reilusti, joten nykyisin teen täytteen nelinkertaisena, jos taikina on kolminkertaisena (siis 1½ litraa nestettä).... silloin riittää täytettä hyvin päällekin pursotettavaksi.

CIMG2233.jpg

CIMG2221.jpg

Dallaspullista tulee yleensä tehtyä ihan reilun kokoisia, vaan jokainenhan voi määrittää pullan koon mieleisekseen. Paperivuokia en yleensä näiden pullien alla käytä, mutta sekin on maku-asia. Teetpä niin tai näin, herkullisia pullia tulee...