CIMG1338.jpg

Eilen aamulla keittelin appelsiinimehusta ja mannasuurimoista pienen määrän puuroa (juu, mää viimeinkin opettelen tekemään pieniä määriä), ajatuksena vatkata puuro kuohkeaksi ja olisi syöty se sellaisenaan. Jokin puuron maussa kuitenkin vastusti omia makunystyröitäni (käyttämäni appelsiinimehu?) , joten muokkasin puurosta kermalla ja kreikkalaisella jogurtilla pehmoisen makuisen herkun. Jonkin sortin mannafrutiksikin tällaisen voisi nimetä.

Pitää toisen kerran kokeilla toisella appelsiinimehulla, sillä vatkattu appelsiinipuurokin on hyvää, ihan sellaisenaan tai maidon kanssa syötynä.

Appelsiini-mannaherkku

(4-5 jälkiruoka-annosta)

6 dl appelsiinitäysmehua

ihan olematon ripsaus suolaa

1 dl tummia mannasuurimoita

(sokeria oman maun mukaan, laitoin vähän)

2 dl vispikermaa

vaniljasokeria

1 dl kreikkalaista jogurttia (tai muuta vastaavaa)

Pinnalle: appelsiini- tai klementiinilohkoja

Valmistaminen:

Kuumenna mehu kiehuvaksi.

Ripottele mannasuurimot kuiviltaan nesteen koko ajan vatkaten. Sekoittele puuroa, kunnes kiehuu. hauduta 10 minuuttia pohjaa myöten sekoitellen. Mausta puuro ja jäähdytä se ihan kylmäksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Vatkaa jäähtynyttä puuroa hieman rakenteen pehmeyttämiseksi.

Yhdistä puuroon kermavaahto, jogurtti ja makeutta. Sekoita nostellen kuohkeaksi vaahdoksi. Maistele.

Ripottele annoksiin/tarjollepantaessa reilusti appelsiini- tai klementiinipalasia herkun pinnalle.

CIMG1343-001.jpg

Teen kyllä toistekkin, tätäkin versiota. Ihan tavallisesta puolukka tai uusta marjasta tehdystä voi säveltää samalla periaatteellla.

Tällaisen ohjeella olen postannut vuonna 2009.

Mustikkainen mannaherkku

5 dl vatkattua mustikkapuuoa ( tai muuta vatkattua puuroa, kaupankin puuro kelpaa....)

1 prk vaniljarahkaa

1 dl vatkattavaa vaniljakastiketta vaahdotettuna (tai vatkattavaa kermaa)

tarvittaessa makeutta lisää ( en laittanut)

tarvittaessa makua antavaa ainesta eli tässä tapauksessa mustikoita/mustikkahilloa tms ( en laittanut, koska minulla puuro oli aika voimakasta, mustikkaista). Koristeeksi laitoin kohmeisia pakastemustikoita.

Kaikki ainekset vatkataan vaan sekaisin ja maistellaan ja lisätään makuja tarvittaessa lisää.

Minulla ainaki tulee keitettyä vatkattuja puuroja turhankin isoja määriä muutamalle syöjälle ja tällöin loppuja on ihanmukava muokata hieman erilaiseen muotoon ja makuun. Tämä oli oikein  tykättyä meillä. Ohjeella tulee 4 annosta herkkua.

TAI vielä simppelimpi versio on yhdistää vatkattuun puuroon kermavaahtoa oman maun mukaan. Jos maku tulee liian pliisuksi, laittaa marjoja sekaan.