Valencialainen suklaa-toscapiirakka
( mahtuu just uunipellille)
Pohja:
6 munaa
4 dl sokeria
1½ dl appelsiinimarmeladia
8 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1½ rkl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
400 g sulatettua jäähdytettyä rasvaa
Kuorrutus:
150 g mantelilastuja
2 dl sokeria
130 g tummaa suklaata
1 dl maitoa (tai kermaa)
½ rkl vehnäjauhoja
Valmistaminen:
Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää marmeladi, maito ja rasva ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi seokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada leivinpapaerin päälle uunipannulle ja paista pohjaa 175-200 asteessa 20 - 25 min. Tee sinä aikana kuorrutus.
Mittaa kaikki kuorrutusaineet kattilaan ja kuumenna niin kauan että suklaa on sulanut. levitä kuorrutus pohjan päälle ja jatka paistamista n. 200 asteessa n. 10 min. Varo, palaa helposti. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen paloittelua.
HUOM. ohjeella tullee niin paksu piirakka, että se mahtuu just ja just paistumaan 50 cm leveän uunin reunapellillä. Kuorrutuksen kanssa saa olla skarppina, ettei tule ylimääräistä uuninpesua! Ennen kuorrutuksen levittämistä paistuneelle pohjalle, voisi reunoihin laittaa ylimääräiset leivinpaperisuikaleet, jotta kuorrutus ei sotke uunin reunoja....
... kuvat ovat karseat, sorry...mutta jospa ne jotain kertoisivat.... jostain syystä minulle oli kauhean vaikea kuvattava tämä piirakka..
Valencialainen suklaa-toscapiirakka paranee vaan, jos sen malttaa antaa tekeytyä edes päivän.....
Kommentit